Παρουσιάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σητείας
αγαπημένα σου στη Google
O Δήμος Σητείας με την υποστήριξη της Τεχνικής Εταιρείας ΟΡΙΟ πραγματοποίησε την παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης του ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ την Πέμπτη το βράδυ 6/3 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μάρως Νικητάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ Στέλιου Σπυριδάκη, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ Κωστή Λυμπερίου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ Γιάννη Καρνιαδάκη, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ Νίκου Φυγετάκη, του Προέδρου της ΜΑΔΕΣ κ Γιώργου Αιλαμάκη, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Νίκου Τσουκνάκη, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρου Ψωμαδάκη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, εκπροσώπων φορέων κ.α. , οι εκπρόσωποι της Ένωσης των Οικονομικών Φορέων της μελέτης καθώς και η τριμελής επιτροπή παρακολούθησης, επίβλεψης και παραλαβής της, παρουσίασαν τα αρχικά πορίσματα Ε.Π.Σ. και τα Εναλλακτικά Σενάρια Χωρικής Ανάπτυξης.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση εστιασμένη στις προοπτικές και ανάγκες του Δήμου Σητείας, καθώς και ενημέρωση για τις υποστηρικτικές διαδικασίες συμμετοχής που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σητείας, είναι ένα εργαλείο το οποίο θα καθορίσει την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου για τα επόμενα χρόνια. Μέσα από τη διαβούλευση θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές ανάγκες καθώς και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής με σύγχρονους όρους.
"Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα το Ειδικό Πολεοδομικό του Δήμου Σητείας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην μεγαλύτερη και καλύτερη πληρότητα του. Σε αυτό η συμβολή όλων θα είναι καθοριστική μέσα από την διαδικασία της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει" σημείωσε ο κ Ζερβάκης.
Το υλικό της παρουσίασης έχει μεταφορτωθεί στην Πλατφόρμα Συμμετοχή του ΥΠΕΝ (https://polsxedia.ypen.gov.gr). Για πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα εναλλακτικά σενάρια και την πρόταση των μελετητών και να υποβάλει στην Πλατφόρμα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του.
-
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
27 Ιουλιου 2026, 07:06Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης: Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα! -
27 Ιουλιου 2026, 07:15ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 1ο) - Η «σκοτεινή» ΚΥΠ 1953-1986 (podcast) -
26 Ιουλιου 2026, 17:40Σύρος: Την Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στην 41χρονη διασώστρια – Την ίδια ημέρα απολογούνται ο 42χρονος και η σύζυγός του -
27 Ιουλιου 2026, 10:00Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα διέπεται από θεσμική παρακμή και πολιτική παθολογία!…(podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι
