Πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη
Ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών και μαθητών με τίτλο «Στον Αφρό και στο Βυθό» και «Συμμετέχω στην Αλλαγή» υλοποιεί στην Κρήτη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου και Ν. Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου.
Η επιμόρφωση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημερομηνίες ανά Νομό:
Τετάρτη, 18 Μαρτίου , ώρα 17.00 – 19.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Δ.Σ. Ρεθύμνου
Δευτέρα, 16 Μαρτίου , ώρα 17.00-19.30, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
Τρίτη, 17 Μαρτίου , ώρα 17.00-19.30, στο Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών. Έχει ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών ώστε να υιοθετήσουν συμπεριφορές που αποτρέπουν τη θαλάσσια ρύπανση. Στη διάρκεια της επιμόρφωσης, η οποία έχει εργαστηριακό χαρακτήρα, θα αξιοποιωθούν δεδομένα ώστε να σχεδιαστούν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε μετρήσιμη αλλαγή συμπεριφοράς, η οποία έχει σταθερή διάρκεια και δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
Nα αναζητήσουν μαζί το σημείο μόχλευσης που θα κάνει τη διαφορά, ώστε μέσω της Εκπαίδευσης να πετύχουντην Αλλαγή Συμπεριφοράς σε θέματα περιβάλλοντος.
Τι δουλεύει; Τι δεν δουλεύει; Τι προτείνετε;
Και να συνδιαμορφώσουν μια εργαστηριακή επιμορφωτική εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες. Μια εμπειρία που θα επηρεάσει τον τρόπο δουλειάς για την καλλιέργεια αξιών, στάσεων και συμπεριφορών με τα παιδιά – και όχι μόνο.
Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα λάβουν τον Εκπαιδευτικό Οδηγό, το εκπαιδευτικό υλικό των προγραμμάτων, καθώς και σχετική βεβαίωση.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή στο αντίστοιχο λινκ του εκάστοτε Νομού.
-
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
18 Απριλιου 2026, 14:44Την Τρίτη το τελευταίο αντίο» στη Λουΐζα Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειας του Δημάρχου Ηρακλείου -
18 Απριλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Τα σκάνδαλα δεν φτάνουν να ρίξουν τη ΝΔ. Η οικονομική δυσπραγία είναι το κλειδί! (podcast)
