Σεμινάρια στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου για την ενδυνάμωση των γονέων
Βιωματικά σεμινάρια για την ενδυνάμωση των γονέων υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος “TRIPLE P-POSITIVE PARENTING” (Πρόγραμμα Θετικής Γονικότητας) που διοργανώνει η UNICEF σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής, ΚΕΜΕ, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 8 δίωρων εβδομαδιαίων συνεδριών με γονείς (οι 4 πρώτες με φυσική παρουσία, και οι υπόλοιπες 4 τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη διάρκειας μισής ώρας περίπου).
Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των γονέων ώστε οι ίδιοι να αναγνωρίζουν τις ανάγκες των μελών της οικογένειας τους, να αναζητούν λύσεις σε θέματα που τους αφορούν και να αναζητούν βοήθεια από ειδικούς όταν αυτό απαιτείται. Ειδικότερα, το πρόγραμμα ενδυναμώνει τους γονείς για παροχή ασφαλούς περιβάλλοντος στα παιδιά για μάθηση και ανάπτυξη.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν γονείς με βρέφη (νεογέννητα έως και 12 μηνών) και ζευγάρια που περιμένουν παιδί, με στόχο την ενδυνάμωσή τους στη μετάβαση προς τη γονικότητα. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν και μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι αιτήσεις γίνονται στο email: [email protected] ή στο κινητό 6943005411 (Υπεύθυνη υλοποίησης: Β. Τσούρτου, Αναπλ. Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Κρήτης). Επειδή υπάρχει όριο συμμετεχόντων (max 12 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 16 Φεβρουαρίου 2026.
Έναρξη: 19 Φεβρουαρίου 2026 – Λήξη: 12 Μαρτίου 2026
Θα ακολουθήσουν 4 εβδομαδιαίες ατομικές τηλεφωνικές συνεδρίες, σε συνεννόηση με τη συντονίστρια, σε ώρες που βολεύουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής, ΚΕΜΕ (έναντι Πανεπιστημιούπολης Γάλλου, στο Ρέθυμνο). Οι γονείς μπορούν να έρχονται στο εργαστήριο μαζί με τα βρέφη τους, αν το επιθυμούν.
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
16 Απριλιου 2026, 20:40Σαράντα χρόνια σκάνδαλα στον αγροτικό τομέα αλλά σαν του ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτη φορά -
16 Απριλιου 2026, 12:19Ημερίδα για την κυκλική οικονομία με επίκεντρο την Κρήτη, στα τέλη Απριλίου -
17 Απριλιου 2026, 11:05Ηλίας Σολωμός: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Τραμπ πνίγει οικονομικά το Ιράν! (podcast)
