Στο Δημαρχείο Ρεθύμνου 40 καθηγητές και φοιτητές από την Οττάβα
Την επίσκεψη κλιμακίου που αποτελούνταν από 40 καθηγητές και φοιτητές των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οττάβα του Καναδά δέχθηκε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης.
Το ταξίδι που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο του οποίου οι φοιτητές και οι καθηγητές τους συζήτησαν επί μία ώρα με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, στον οποίο έθεσαν καίρια ερωτήματα και σοβαρούς προβληματισμούς που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή, την Προστασία του Περιβάλλοντος, τη συντήρηση των Αρχαιολογικών Μνημείων, την κουλτούρα της Κρήτης και τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Ρεθύμνης.
Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση αυτή την «ανάκριση» και ανέπτυξε έναν πολύ ουσιαστικό και επί ποικίλων θεμάτων διάλογο με τους φοιτητές και τους καθηγητές, στο πλαίσιο του οποίου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους αρχαιολογικούς χώρους και στο Μουσείο της Ελεύθερνας.
Σχολίασε μάλιστα με κολακευτικό τρόπο το πώς οι κάτοικοι της περιοχής αγκάλιασαν με θέρμη τα ανασκαφικά έργα των επιστημόνων και πλέον απολαμβάνουν τους καρπούς της αναβάθμισης και της ανάπτυξης του τόπου τους.
-
10 Απριλιου 2026, 09:10Ηράκλειο: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων Μεγάλη Παρασκευή – Μ. Σάββατο -
09 Απριλιου 2026, 17:03Υποψήφιος Πρύτανης στο ΕΛΜΕΠΑ ο Καθηγητής Νίκος Βιδάκης -
10 Απριλιου 2026, 10:16«Η ζωή εν Τάφω… Ω γλυκύ μου έαρ»: Επιτάφιοι από όλη την Κρήτη που συγκινούν (Φωτο) -
10 Απριλιου 2026, 07:16Μεγάλη Παρασκευή: Η Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος -
09 Απριλιου 2026, 07:15Ανδρέας Λιούμπας: Οι στρατηγικές της Κίνας Μέρος 5ο - Το τρίγωνο που κρίνει τις τύχες του κόσμου! (podcast) -
10 Απριλιου 2026, 15:10Στην Πλάκα για την περιφορά του Επιταφίου ο Νίκος Ανδρουλάκης
