Κρήτη
Στο ΣτΕ η λειτουργία Πυρηνελαιουργείου στα Κεραμειά Χανίων
Στις 6 Μαΐου αναμένεται να εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή πολιτών κατά της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με την έκδοση αδειών Πυρηνελαιουργείου στον οικισμό Παναγιά στην Δ.Ε. Κεραμειών στα Χανιά.
Οι πολίτες καταγγέλλουν, ότι οι συνθήκες λειτουργίας της επίμαχης επιχείρησης ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον, αφού –όπως υποστηρίζουν- οι οσμές, ρύποι, και τα «νερόλαδα» είναι σε απόσταση «αναπνοής» από κατοικημένη περιοχή. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής πυρηνόξυλου και πυρηνελαίου στην περιοχή, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περφέρειας Κρήτης, εντείνει τις αντιδράσεις, ενώ κάτοικοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη από το 2025.
Κάντε μας follow:
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
18 Απριλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Τα σκάνδαλα δεν φτάνουν να ρίξουν τη ΝΔ. Η οικονομική δυσπραγία είναι το κλειδί! (podcast)
