Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου
αγαπημένα σου στη Google
Μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό τα μέλη της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου, το πρωί της Τετάρτης 14/2.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της μείωσης των θέσεων, του επαρκούς φωτισμού και της κατασκευής στεγάστρων στους σταθμούς των ταξί. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στην σημασία της σταθερής επικοινωνίας με τον Σύλλογο σημειώνοντας ότι «οι οδηγοί ταξί μεταφέρουν σημαντική πληροφόρηση αφού ζουν και εργάζονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης». Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η εκ νέου ενεργοποίηση της άμεσης ενημέρωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά στην πόλη οι οδηγοί ταξί αλλά και η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης, η Διοίκηση του Συλλόγου κατέθεσε τους προβληματισμούς της για το ζήτημα της απελευθέρωσης του μεταφορικού τουριστικού έργου, η οποία από το 2013 έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση των κερδών του κλάδου. Επιπρόσθετα, όπως σημειώθηκε, πολλά από τα οχήματα που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια. Τέλος, ο Δήμαρχος συζήτησε με το Προεδρείο του Συλλόγου τις νέες τεχνικές μελέτες που αφορούν τον επανασχεδιασμό κόμβων και διασταυρώσεων στην πόλη για τις οποίες τα μέλη της Διοίκησης κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Βαρδαβάκης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κυρλάκης, ο γραμματέας Συμεών Ερμίδης και ο ταμίας Νίκος Πετρομιχελάκης.

-
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
08 Αυγουστου 2026, 21:20Λασίθι: Κλειστός ο ΒΟΑΚ την Τρίτη στο ύψος του Ξηροποτάμου-Δείτε πως θα κινηθείτε -
08 Αυγουστου 2026, 21:40Αδιέξοδο με τους S-400: Η Μόσχα κρατά το κλειδί, όμως τα F-35 παραμένουν αβέβαια -
08 Αυγουστου 2026, 07:06Κρήτη: Η ποιότητα οδηγός για τη διαμόρφωση της αξίας των οινοστάφυλων στον φετινό τρύγο -
08 Αυγουστου 2026, 07:20Μνήμη Νικολάου Γ. Σταυρακάκη (Αεροπόρος) -
08 Αυγουστου 2026, 16:10Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Νικόλαο για την άφιξη του Crown Iris με Ισραηλινούς τουρίστες (Βίντεο)
