Τριπλή Άφιξη Μεταναστών στα Νότια Παράλια της Κρήτης – Σε Επιφυλακή οι Αρχές
Αναστάτωση επικρατεί στα νότια παράλια του Ηρακλείου, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν τρεις ξεχωριστές αφίξεις μεταναστών, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα.
Η πρώτη βάρκα εντοπίστηκε γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή της Λούτρας, μεταφέροντας 96 μετανάστες, εκ των οποίων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 16 είναι υπήκοοι Αιγύπτου και οι υπόλοιποι από το Σουδάν.
Λίγο αργότερα, μια δεύτερη ομάδα 73 μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες. Οι τοπικές αρχές, με τη συνδρομή των δήμων, είχαν φροντίσει να μισθώσουν λεωφορεία για τη μεταφορά τους στο Ηράκλειο, όπου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες ταυτοποίησης και προσωρινής φιλοξενίας.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη και τρίτης βάρκας που κινείται προς την περιοχή του Λέντα, προκαλώντας περαιτέρω κινητοποίηση των αρχών και ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες.
Οι νέες αυτές αφίξεις υπογραμμίζουν την έντονη μεταναστευτική πίεση που αντιμετωπίζει το νότιο μέτωπο της Κρήτης, με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να ζητούν ενίσχυση των υποδομών και άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για να διαχειριστεί την αυξημένη ροή.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού -
29 Απριλιου 2026, 21:50Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 12χρονη μετά το τροχαίο στη Μεσαρά -
29 Απριλιου 2026, 11:50Αγανάκτηση στο Αρκαλοχώρι για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου ναού του Σωτήρος
