Βορίζα: Σήμερα η απόφαση για τον 23χρονο ανιψιό του Φ. Καργάκη και η απολογία του 58χρονου
αγαπημένα σου στη Google
Σημερα αναμένεται -όπως όλα δείχνουν- να γίνει γνωστή η απόφαση αναφορικά με την ποινική μεταχείριση του 23χρονου ανιψιού του Φανούρη Καργάκη που φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στο σπίτι ενός εκ των προφυλακισμένων αδερφών της οικογένειας Φραγκιαδάκη, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στα Βορίζα.
Νωρίτερα χθες συνεδρίασε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναφορικά με το αν θα τεθεί (ή όχι) προσωρινά κρατούμενος ο νεαρός.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 17/11, μετά την απολογία του 23χρονου, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως για το αν ο νεαρός πρέπει (ή όχι) να προφυλακιστεί (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση αναμένεται -όπως όλα δείχνουν- να γίνει γνωστή την Παρασκευή.
Ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα ο νεαρός βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Ο 23χρονος άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη 12/11 καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη μερικές ώρες πριν το μακελειό που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας.
Ο νεαρός οδηγήθηκε στις 13/11 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Κατόπιν παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ωστόσο, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την περασμένη Δευτέρα.
Ο 58χρονος
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να απολογηθεί ο ο 58χρονος πατέρας των τεσσάρων αδερφών που έχουν προφυλακιστεί για την βεντέτα στα Βορίζα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Ο 58χρονος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε την Τρίτη 18-11-2025, στις αστυνομικές αρχές, οπότε και ελαβε προθεσμία για να απολογηθεί σημερα.
Ο 58χρονος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των ανακριτικών αρχών στρέφεται στο ζήτημα των όπλων, καθώς τα πυροβόλα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη — στοιχείο που θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η κατάθεση αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία, μετά από μαρτυρία μέλους της οικογένειας Φραγκιαδάκη, ο 58χρονος φέρεται να θεάθηκε μαζί με τον 19χρονο στρατιώτη γιο του να απομακρύνουν ένα καλάσνικοφ από το σημείο, πριν εξαφανιστούν από την περιοχή.
Η σύζυγος
Πρόκειται για μέλος της οικογένειας της 56χρονης νεκρής στο μακελειό, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας των τεσσάρων αδελφών (μεταξύ των οποίων και ο ένας από τους δύο τραυματίες), που έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους. Την ίδια ώρα ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση, βρέθηκε τα προηγουμενα 24ωρα για να καταθέσει η σύζυγος του 39χρονου νεκρού, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας.
-
28 Αυγουστου 2026, 12:06Κρήτη: «Καλπάζουν» οι πληθυσμοί του δάκου στις ελαιοκαλλιέργειες - Τι αναφέρει ο εντομολόγος Ευρικλής Φιτσάκης στο newshub.gr -
28 Αυγουστου 2026, 08:15Πιέρρος Τζανετάκος: Κύπρος 1955-1974, από το όνειρο της ένωσης στον εφιάλτη της κατοχής! -
28 Αυγουστου 2026, 17:30Συνελήφθη ψυχολόγος στον Πειραιά για διακίνηση ναρκωτικών, στη δικογραφία λαϊκή τραγουδίστρια ως πελάτισσα -
28 Αυγουστου 2026, 08:59Μαγικές βραδιές κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού σε μνημεία της Κρήτης -
28 Αυγουστου 2026, 23:22Ιός Δυτικού Νείλου: Στο Ρέθυμνο το πρώτο εγχώριο κρούσμα στην Κρήτη - 63χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ -
29 Αυγουστου 2026, 07:06Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην… Κρήτη λόγω της 3ης Σεπτέμβρη - Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξορμήσεων
