Βρέθηκαν ζωντανοί οι δυο αγνοούμενοι που χάθηκαν στη θάλασσα νότια του Ηρακλείου
Φαίνεται πως έγινε το θαύμα και μάλιστα από την Παναγία του Κουδουμά και εντοπίστηκαν ζωντανοί ο 45χρονος και η 39χρονη που χάθηκαν ενώ έκαναν διακοπές στην περιοχή των Καλών Λιμένων.
Πρόκειται για τα δύο άτομα που χάθηκαν ενώ έκαναν βαρκάδα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και για τα οποία εκράστηκαν φόβοι ότι η κατάληξη τους δεν θα ήταν καλή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάφεραν όταν η λέμβος τους παρασύσθηκε από το κύμα να σκαρφαλώσουν στα βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή. Απο εκεί ο άντρας φέρεται να κολύμπησε για ώρες μια πολύ μεγάλη απόσταση για να βρεί βοήθεια στην περιοχή της Μονής Κουδουμά με την 39χρονη να παραμένει μόνη της στο καταφύγιο τους.
Και οι δύο παρά την ταλαιπωρία που βίωσαν είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο μεταφέρθηκαν στο ΚΥ Χάρακα.
Να θυμίσουμε πως σε ανακοίνωση του νωρίτερα σήμερα το Λιμενικό είχε αναφέρει:
"Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Καλών Λιμένων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη μιας λέμβου που είχε ανατραπεί, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ'' Καλών Λιμένων.
Ανωτέρω λέμβος είχε εκμισθωθεί από 45χρονο ημεδαπό και 39χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι αγνοούνται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή ενός (01) Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Π.Α., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών και ενός (01) περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα"
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη
