Υπόθεση Κώστα Μανιουδάκη: Δικάζεται σήμερα ο αδερφός του αδικοχαμένου 58χρονου μετά από μήνυση αστυνομικού
αγαπημένα σου στη Google
Στα δικαστήρια Χανίων αναμένεται να "αναβιώσουν" σημερα, πτυχές από την υπόθεση του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του ΤΑΕ, τον Σεπτέμβριο του 2023, στην επαρχιακή οδό Βρυσών-Φρε, στον Αποκόρωνα Χανίων.
Όπως έχει γράψει σε προγενέστερο ρεπορτάζ το newshub.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού.
Ας σημειωθεί ότι και οι τέσσερις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν στις θέσεις τους.
Ενώ έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια από το τραγικό περιστατικό, η δίκη των 4 αστυνομικών δεν έχει ακόμη οριστεί.
Η σημερινη δίκη αφορά στον αδερφό του Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ένας από τους αστυνομικούς επειδή τον "προσέβαλε στο διαδίκτυο".
Ελεύθεροι με όρους
Τον περασμένο Ιούνιο, 2,5 χρόνια μετά το θάνατο του Κ. Μανιουδάκη, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Χανίων.
Μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τέσσερις με περιοριστικούς όρους:
Συγκεκριμένα, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ τους επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.
Οι δύο εξ' αυτών κλήθηκαν να καταβάλλουν 20.000 ευρώ έκαστος, ενώ οι άλλοι δύο το ποσό των 5000 ευρώ έκαστος.
Το χρονικό
Το περιστατικό είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Αρχικά, αυτό που είχε αναφερθεί σε μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, ήταν ότι κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο Κώστας Μανιουδάκης αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε.
Οι οικείοι του ουδέποτε έμειναν ικανοποιημένοι από την εν λόγω εκδοχή και «κυνήγησαν» την υπόθεση, η οποία άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται…
Όντως, τον Αύγουστο του 2024, ασκείται από τον εισαγγελέα σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού.
Εντούτοις, μέχρι σήμερα η δίκη δεν έχει προσδιοριστεί.
ΝΙΣ
-
12 Οκτωβριου 2026, 14:15Ηράκλειο: Χαμηλή διέλευση μαχητικού έθεσε σε λειτουργία συναγερμούς -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
13 Οκτωβριου 2026, 07:06Βιάννος: Χρονιά υπερβεντέμας για το ελαιόλαδο, αλλά... προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού -
12 Οκτωβριου 2026, 22:20Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη Μαρία Στρατουδάκη για την τριπλή χρυσή διάκρισή της -
12 Οκτωβριου 2026, 14:55ΑΑΔΕ: Μέσα στην εβδομάδα πληρώνει υπόλοιπα ΟΣΔΕ 2025-Αναμονή για παράταση στις δηλώσεις του 2026 -
13 Οκτωβριου 2026, 09:10Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για το κύκλωμα της αμαρτωλής κλινικής εμπορίου βρεφών στα Χανιά-Στο σκαμνί 33 κατηγορούμενοι
