Νέα ευκαιρία δίνει το Πράσινο Ταμείο για απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων από τους δήμους
αγαπημένα σου στη Google
Άλλη μια παράταση έδωσε το Πράσινο Ταμείο στο πρόγραμμα απόκτησης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις.
Πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτεί τους δήμους για την απαλλοτρίωση ακινήτων τα οποία δεν ανήκουν στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά είναι χαρακτηρισμένα ως κοινωφελείς χώροι.
Το πρόγραμμα "τρέχει" από το 2019 και ήδη είχανδοθεί 2 παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους δήμους, η τελευταία των οποίων έληγε στις 30 Δεκεμβρίου 2022.
Ωστόσο, το γεγονός πως υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια σε συνδυασμό με αιτήματα δήμων να παραταθεί η προθεσμία για μην χαθούν πολύτιμοι ελεύθεροι χώροι, οδήγησαν τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου να δώσει άλλη μια παράταση.
Βάσει της πρόσφατης Απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού η νέα προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι η 31η Ιουλίου 2023.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
