KKE Ηρακλείου: Εν μέσω καύσωνα κάτοικοι δεν έχουν νερό στα σπίτια τους
αγαπημένα σου στη Google
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Υπαίθρου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ στηλιτεύει με ανακοίνωσή της την έλλειψη νερού σε πολλές περιοχές του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Τις τελευταίες ημέρες που ο καύσωνας κορυφώνεται και ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι μια ανάσα από την πόρτα τους, κάτοικοι πολλών περιοχών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων δεν έχουν νερό στα σπίτια τους!
Οι οικισμοί των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νίκου Καζαντζάκη και Αρχανών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και εισπράττουν από αρμόδιους φορείς την προτροπή να βάλουν ντεπόζιτα στα σπίτια τους ώστε να έχουν νερό! Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή ρίχνει τις ευθύνες στη χαμηλή τάση της ΔΕΗ που τροφοδοτεί τις αντλίες των γεωτρήσεων. Πέρα από τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις για επίλυση του ζητήματος, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.
Τα μηνύματα στο κινητό από την Πολιτική Προστασία είναι μεν χρήσιμα αλλά, συγχρόνως, ανέξοδες κινήσεις που εναποθέτουν για άλλη μια φορά στην ατομική ευθύνη κάθε ενός από εμάς τις υποχρεώσεις όλων των, μέχρι τώρα, Κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών. Πού είναι λοιπόν το νερό ώστε να γίνει ανεφοδιασμός στα πυροσβεστικά οχήματα, αφού βρισκόμαστε σε ώρες εκτάκτου ανάγκης; Μήπως στα ντεπόζιτα στις ταράτσες; Γιατί σε Δήμους με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το νερό δεν κόβεται ποτέ;
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα έπρεπε να έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής (αποθηκευτικά, υδρευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά) προκειμένου ο λαός να έχει άφθονο και φθηνό νερό για όλες τις ανάγκες του! Οι παρεμβάσεις μας τα τελευταία χρόνια για την ανάγκη έργων υποδομής απέναντι στην «ασυμμετρη απειλή» των καιρικών φαινομένων σκοντάφτουν στη λογική περί ανταποδοτικοτητας την οποία υιοθετεί το κεντρικό κράτος και τοπική κρατική εξουσία.
Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου του ΚΚΕ, καλεί όλους τους δημότες να είναι σε ετοιμότητα και να παλέψουν για μια άλλη κοινωνία, με επίκεντρο τον άνθρωπο κι όχι το κέρδος, την «ανταποδοτικότητα» και την «επιλεξιμότητα», όπως ορίζουν η Ε.Ε. και τα συμφέροντα των μονοπωλίακων ομίλων".
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
