Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κυβέρνηση απαξιώνεται, η αντιπολίτευση δεν ανακάμπτει και η κοινωνία αδιαφορεί! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Ο δημοσιογράφος και Διευθυντής έκδοσης «Το Ποντίκι» Σταύρος Χριστακόπουλος, είναι σήμερα καλεσμένος στο newshub.gr και μας αναλύει την νέα δεδομένα στην εσωτερική πολιτική σκηνή, τις δυσκολίες της κυβέρνησης και για τα νέα κόμματα που φημολογείται ότι θα δημιουργηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Η κυβέρνηση περνάει την χειρότερη φάση της: Το κύριο πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στο τομέα της οικονομίας, των εισοδημάτων, την επιβίωση των νοικοκυριών, λειψυδρία, στο τομέα των υποδομών και την ακρίβεια με τιμές να έχουν ξεφύγει. Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με..εγκαίνια!
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται να συνοψίσει ένα φαινόμενο που είναι πολύ επικίνδυνο για κυβερνήσεις που βρίσκονται στη δεύτερη θητεία τους: βλέπει ένα μηχανισμό κατα βάση γαλάζιο να μοιράζει πακτωλό χρημάτων σε ευνοούμενους. Είναι η χειρότερο που μπορεί να συμβεί και μάλιστα ενόψει ΔΕΘ. Είναι ακριβώς η υπενθύμιση ότι, όλα όσα επικαλείται ο Μητσοτάκης περί μεταρρυθμίσεων είναι επί της ουσίας "κενό γράμμα”!. Ειδικά σε επίπεδο θεσμών, όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα έχουν μεγαλώσει κατα πολύ αντί να επιλυθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα πολύ σημαντικών κομμάτι στελεχών της ΝΔ, θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει «κακοποιήσει» και «χρησιμοποιήσει» τους θεσμούς! Η δε κριτική των παλαιότερων στελεχών εστιάζει πάνω στη κακοποίηση της δικαιοσύνης.
Το θέμα Σαμαρά: «Δεν υπάρχει κανένα μέτωπο Καραμανλή - Σαμαρά! Δεν υφίσταται, γιατί ο Καραμανλής δεν θα εισχωρούσε ποτέ σε άλλες «ομάδες» και σε κοινό μέτωπο με κανένα. Θεωρώ ότι ο Α. Σαμαράς δεν είναι διατεθημένος να κάνει νέο κόμμα. Δεν είναι αυτή η πρόθεση του. Ο Σαμαράς θεωρεί ότι υπερασπίζεται την ιστορία την τιμή και τις αρχές της ΝΔ, απέναντι στην μετάλλαξη που ο Κ. Μητσοτάκης την έχει υποβάλλει και τον καθολικό έλεγχο που της έχει επιβάλει. Υπό αυτό το πρίσμα ο Σαμαράς ενδιαφέρεται για μία ρεβάνς που δεν θα την κερδίσει με ένα νέο κόμμα. Αυτό θα μπορεί να το επιτύχει μόνο εάν έχει καταλυτικό ρόλο στο «αύριο» της παράταξης.
Για τον Τσίπρα, νομίζω ότι είναι εν πολλοίς προκαθορισμένη η επιστροφή του και η δημιουργία νέου φορέα. Σε τέτοιο βαθμό που εάν δεν κινηθεί, θα είναι δείγμα αδυναμίας: Δηλαδή , εάν μέχρι τις επόμενες εκλογές, δεν δούμε ένα νέο πολιτικό φορέα από τον Αλέξη Τσίπρα, τότε αυτό θα είναι απόδειξη δικής του αδυναμίας να τον υλοποιήσει!
Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο μιλάει και κινείται, είναι ο χώρος της κεντροαριστεράς. Η αντιμετώπιση της άκρας δεξιάς θα αποτελέσει ένα πυλώνα επιχειρημάτων. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως: είναι μεγάλο ερωτηματικό εάν μπορεί να συνθέσει και να εκφράσει το χώρο της κεντροαριστεράς.
«Δυστυχώς ενώ η ΝΔ απαξιώνεται, η αντιπολίτευση δεν ενισχύεται και η κοινωνία φαίνεται να αδιαφορεί για το ποιό θα είναι το πολιτικό τοπίο της επόμενης μέρας και εάν η χώρα θα μπορεί να κυβερνηθεί με όρους στοιχειώδους σταθερότητας!»
https://www.newshub.gr
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
