Το μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για τη Γιορτή της Μητέρας
«Μάνα! Δεν βρίσκεται λέξη καμία να’ χει στον ήχο της τόση αρμονία» γράφει ο Ποιητής Γεράσιμος Μαρκοράς.
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι ποιητές και λογοτέχνες έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από την «ιερή μορφή» της Μάνας. Κι όχι τυχαία.
Η μητέρα μέσα στους αιώνες αποτέλεσε τον στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, ανταποκρινόμενη στους πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους της.
Είναι εκείνη που αποτελεί πάντα το καταφύγιό μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Εκείνη της οποίας ένα και μόνο βλέμμα έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.
Συγχρόνως είναι εκείνη η οποία έχει τη δύναμη να διαπλάσει όσο κανείς άλλος τους αυριανούς πολίτες και να επηρεάσει την εξέλιξη της κοινωνίας.
Χρόνια πολλά σε κάθε Μάνα
Χρόνια πολλά και στις «Μανάδες της καρδιάς»
Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
