Στο πλευρό των παραγωγών λαϊκών αγορών ο Σημανδηράκης
Εκπροσώπους των παραγωγών των λαϊκών αγορών του Νομού Χανίων υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών Ν. Χανίων, Κων/νος Καψωμενάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του εμπορικού τμήματος λαϊκών αγορών, Σταύρο Μαρκουλάκη, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Χανίων υπόμνημα με το οποίο εναντιώνονται στο ψήφισμα του νομοσχεδίου που αφορά στις λαϊκές αγορές. Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχιος Δαμιανάκης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης.
Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την στήριξη του στις διεκδικήσεις των παραγωγών τονίζοντας πως «ο Δήμος Χανίων θέλει να ενισχύσει την δική σας φωνή, γιατί εκ των πραγμάτων η λαϊκή αγορά αφορά την τοπική κοινωνία. Σε αυτά τα 2 χρόνια που διαχειριζόμαστε τις υπαίθριες αγορές ως δημοτική αρχή, έχουμε αναπτύξει μια παραγωγική συνεργασία και αυτό γιατί θεωρούμε ότι η εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών βοηθάει τα μέγιστα μια κοινωνία, και ιδιαίτερα τώρα που η κοινωνία αυτή δοκιμάζεται».
Ο κ. Σημανδηράκης τέλος, σημείωσε πως «πίσω από κάθε πάγκο λαϊκής αγοράς κρύβεται ένα νοικοκυριό”, τονίζοντας πως “οι συνθήκες που δημιουργούνται με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, απομακρύνουν τους μικροπαραγωγούς από την αγορά, αποδυναμώνοντας την έννοια και τον σκοπό της λαϊκής αγοράς».
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Πάνω από 150 αγροτικά οχήματα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης- Αντιδρούν για τις λαϊκές!
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
