Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Ασπίδα του Αχιλλέα - «πηγαίοι» μύθοι, κρίσιμες αλήθειες και η Άμυνα σε νέα εποχή! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Πολύς λόγος για την "Ασπίδα του Αχιλλέα" και όχι άδικα. Όχι μόνο για το μέγεθος του προγράμματος αλλά κυρίως για τις αλλαγές που αυτό σχεδιάζεται να φέρει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε ό,τι αφορά την άμυνα του ελλαδικού χώρου, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, η οποία μπαίνει κυριολεκτικά σε νέα εποχή. Μια... παρεξήγηση βρίσκεται πίσω από το μεγάλο επικοινωνιακό μπέρδεμα με τον "πηγαίο" κώδικα του συστήματος και την ελληνική ή μη κατοχή του. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι η νέα διάσταση που υπόσχεται αυτό το ριζικά διαφορετικό πλέγμα συστημάτων για το πώς θα αντιμετωπίζονται πλέον οι εχθρικές απειλές.
Ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης-διευθυντής του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα" και του flight.com.gr μίλησε στις "Αναλύσεις" του Newshub με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για όλα όσα αφορούν το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα-ομπρέλα αντιαεροπορικής-αντιβαλλιστικής άμυνας "Ασπίδα του Αχιλλέα". Τι ισχύει και δεν ισχύει για τον ή τους περίφημους "πηγαίους" κώδικες, τι ισχύει με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, ποια είναι η αρχιτεκτονική, πώς θα λειτουργεί και τι περιλαμβάνει το σύστημα, τι θα γίνει με τους φόρτους βλημάτων και ποια θα είναι η τύχη όλων των προηγούμενων συστημάτων είναι μερικά μόνο από τα θέματα που ανέπτυξε ο εμπειρότατος αναλυτής.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:35Υπόθεση Μαζωνάκη: Κατά της προφυλάκισής τους προσφεύγουν οι δύο γιατροί -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:57Η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι δύσκολες ισορροπίες -
17 Σεπτεμβριου 2026, 13:02Κρήτη: Έβρεξε, αλλά πόσο νερό έφτασε πραγματικά στις καλλιέργειες; -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη!
