Με το ζήτημα των εργατών γης, κλονίζεται επικίνδυνα η αγροτική παραγωγή της χώρας
αγαπημένα σου στη Google
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη, Μανόλη Θραψανιώτη, Χάρη Μαμουλάκη και Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.
Στο εν λόγω ψήφισμα, αποτυπώνεται η αγωνία των αγροτών, των εταιρειών και άλλων φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην αγροτική οικονομία του τόπου μας, για την επόμενη ημέρα της -ήδη κλονισμένης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας- αγροτικής παραγωγής, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα σαφής κατεύθυνση για την ορθή διαχείριση και επίλυση του περίπλοκου ζητήματος των εργατών γης.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, προτείνει την επίσπευση χρόνου ΚΥΑ για τους εργάτες γης στην Περιφέρεια Κρήτης, την προσθήκη διατάξεων για τους υφιστάμενους παράτυπα διαμένοντες στην Ελλάδα, την ύπαρξη ασφαλιστικής κατηγορίας για όλες τις μορφές εργασίας με εργόσημο ΟΓΑ, την τροποποίηση του χρόνου παραμονής στην Εποχική Εργασία (3 & 9μηνες) - όχι αναγκαστική αποχώρηση και την έγκριση σε Εξωτερικό Πάροχο για την έκδοση Visa εργασίας (σε χώρες που δεν διαθέτουν ελληνική Πρεσβεία), ενώ παράλληλα αιτείται την άμεση σύγκληση σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Στο κατώφλι της διαφαινόμενης επισιτιστικής κρίσης που απειλεί τη χώρα μας, είναι αδιανόητο ότι ακόμα και τώρα δεν έχει υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να λυθεί το μείζον ζήτημα των εργατών γης. Οι ολιγωρίες της κυβέρνησης οδηγούν την αγροτική παραγωγή της χώρας μας σε αδιέξοδο».
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το ψήφισμα και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν.
-
25 Σεπτεμβριου 2026, 16:00Πρόγραμμα Ανακαινίζω «Ανακαίνιση κατοικίας»: Δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα εμποδίζουν την ορθή εξέλιξη των αιτήσεων -
24 Σεπτεμβριου 2026, 15:50Τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα η Ιερά Μονή Παλιανής-Προεξήρχε των Ακολουθιών ο Επίσκοπος Ταμισού κ. Πανάρετος (Φωτο & Βίντεο) -
25 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Σταφύλια και σταφίδα: Ο καιρός σαπίζει την παραγωγή, αλλά η αγορά ήδη της είχε «κλείσει την πόρτα»! -
25 Σεπτεμβριου 2026, 10:48Συντάξεις Οκτωβρίου: Πληρώνονται από σήμερα - Πότε πληρώνονται ΙΚΑ και Δημόσιο -
24 Σεπτεμβριου 2026, 14:29Κρήτη: Πέντε αρχαιότητες του 7ου αιώνα π.Χ. επιστρέφουν από τις ΗΠΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου -
24 Σεπτεμβριου 2026, 11:07Ερχεται ο 11ος Περίπατος "Ευ ζω με τον κακρίνο"
