Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη
αγαπημένα σου στη Google
Μεταβολή του καιρού θα έχουμε την Τετάρτη από τα δυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου-meteo.gr. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα θα έχουμε από αργά το βράδυ. ενώ θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά σε περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Ο καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και νότια τμήματα της Πελοποννήσου και κατά τόπους θα είναι ισχυρές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 3 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18-19 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε περιορισμένη ορατότητα της πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα προς Πέμπτη ο καιρός ενδέχεται να παρουσιάσει επιδείνωση και να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.
-
07 Σεπτεμβριου 2026, 19:50Κομμωτής με παρουσία στην τηλεόραση έκλεψε γυαλιά ηλίου και φυλαχτό από μαγαζί στη Μύκονο -
07 Σεπτεμβριου 2026, 17:52Ν. Ταχιάος: «Μέχρι τέλος του χρόνου η δημοπράτηση του Φράγματος Πλατύ Ποταμού» -
07 Σεπτεμβριου 2026, 11:37Ηράκλειο: Mε τζαζ, χορό και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Τειχών - Το πρόγραμμα για αύριο Τρίτη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 21:30Πλήθος κόσμου στην Καρκαδιώτισσα στην τιμιτική βραδιά για το Μιχάλη Σταυρακάκη-Νιδιώτη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 10:47Ο Γ. Παπαπροδρόμου λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία: Ποιοι τελικά πρέπει πρώτα να «καθίσουν» στο θρανίο (podcast) -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast)
