Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η πρώτη λίστα μαρτύρων
αγαπημένα σου στη Google
Τον οδικό χάρτη των ερευνών αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που καλείται να αναζητήσει τις εστίες διαχρονικών παθογενειών του ΟΠΕΚΕΠΕ και του μηχανισμού καταβολής αγροτικών επιδοτήσεων.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί ενώ αρχικό πεδίο τριβής φαίνεται πως θα είναι η χρονική σειρά που θα ακολουθήσει η εξέταση. Αν δηλαδή το σημείο έναρξης των ερευνών θα είναι το 1998 - έτος ίδρυσης του πολύπαθου οργανισμού - ή αν το νήμα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται αντίστροφα βάζοντας στο μικροσκόπιο της έρευνας τα πεπραγμένα της περιόδου 2019 έως σήμερα. Η χρονοσειρά της έρευνας θα καθορίσει και την κατάρτιση της πρώτης λίστας μαρτύρων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχθεί πιθανό αίτημα της αντιπολίτευσης για να ερευνηθεί κατά προτεραιότητα η τελευταία εξαετία.
Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να οριστεί ως πρώτος μάρτυρας ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και στη συνέχεια να προγραμματιστεί η κατάθεση των υπόλοιπων πολιτικών και μη προσώπων που εμπλέκονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Να σημειωθεί ότι στην πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξελέγη ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως πρόεδρος της επιτροπής, η Μαρία Συρεγγέλα ως αντιπρόεδρος και η Ιωάννα Λυτρίβη ως γραμματέας. Το γεγονός δε ότι η υποψηφιότητα Νικολακόπουλου υποστηρίχθηκε και από τον βουλευτή της Νίκης Νίκο Βρεττό προκάλεσε την αντίδραση του κόμματός του. Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, κατηγόρησε τον βουλευτή του για «προσωπική στρατηγική», τον απέβαλε από μέλος της εξεταστικής επιτροπής και τον παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.
-
19 Μαΐου 2026, 19:10Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Πρωτοσύγκελο Ν. Εικοσιδέκα-Αλλαγή και στη θέση του Γ. Αρχιερατικού Επιτρόπου -
19 Μαΐου 2026, 09:41Κρήτη: Το Λασίθι «έσφαζε» με το... βαμβάκι - Το όργιο με τις επιδοτήσεις και οι υπόνοιες για τους εμπλεκόμενους -
20 Μαΐου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
19 Μαΐου 2026, 14:45Προσαρμογή των Αστερουσίων στην Κλιματική Αλλαγή με δενδροφυτεύσεις-Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων -
19 Μαΐου 2026, 15:00Οκτώ νέοι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο Λασίθι-Τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν -
19 Μαΐου 2026, 14:30Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής-Αναζητείται η προέλευση του προβλήματος
