Ελλάδα
Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τήλου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Τήλου, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 21 Ιανουαρίου.
Η απόφαση ελήφθη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Παπαευσταθίου με στόχο την ταχεία αντιμετώπιση των ζημιών και την προστασία των κατοίκων του νησιού.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση εδαφών σε διάφορες περιοχές, δυσχεραίνοντας τη μετακίνηση και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει για τρεις μήνες, έως τις 21 Απριλίου 2026, δίνοντας το χρόνο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Κάντε μας follow:
-
21 Ιανουαριου 2026, 18:10Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο Πέμπτη -
21 Ιανουαριου 2026, 21:37Γλυφάδα: Νεκρή πεζή από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά -
21 Ιανουαριου 2026, 10:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
22 Ιανουαριου 2026, 15:55Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση του ελληνικού FBI και ισχυρών δυνάμεων ΕΛΑΣ - Στο στόχαστρο λογιστής στη Μεσαρά -
21 Ιανουαριου 2026, 07:15Ελπίδα Τσαμπουράκη: Το Αιγαίο ως «ανοιχτή θάλασσα» και η «Κερκόπορτα» της συνεκμετάλλευσης! (podcast) -
21 Ιανουαριου 2026, 20:31Η κακοκαιρία "έπνιξε" την Αττική - Ποτάμια οι δρόμοι, φουσκωμένα ρέματα και εγκλωβισμένοι
