Λόρα: Το ταξίδι στη Γερμανία, οι εκκλήσεις να επιστρέψει στο Ρίο και τα αναπάντητα ερωτήματα
αγαπημένα σου στη Google
Παραμένει άφαντη για 24η ημέρα, η 16χρονη Λόρα με τις αρχές πλέον να επικεντρώνονται κυρίως στη Γερμανία.
Τα μοναδικά στοιχεία που κρατούν στα χέρια τους οι ερευνητές, είναι τα ίχνη που άφησε πίσω της, όταν αποφάσισε να μαζέψει λίγα πράγματα από το σπίτι της στο Ρίο, να φτάσει με ταξί στην Αθήνα και από εκεί να ταξιδέψει έως τη Γερμανία.
Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2026.
Την ημέρα που η Λόρα εγκατέλειψε το σπίτι της, ήταν αποφασισμένη να μην γυρίσει ξανά στο Ρίο.
Συγκέντρωσε κοσμήματα της οικογένειας, πήρε ταξί και έφτασε στου Ζωγράφου.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ομόνοια από όπου και αγόρασε εισιτήριο αεροπλάνου.
Η ανήλικη, χρησιμοποιώντας την δικαιολογία πως πάει στο σχολείο, κέρδισε αρκετό και πολύτιμο -για εκείνη- χρόνο ώστε να αφήσει το Ρίο και να χαθεί μέσα στην πολυκοσμία της πρωτεύουσας.

Η κοπέλα επέλεξε πτήση της Lufthansa η οποία στη συνέχεια έδωσε την λίστα επιβατών στην αστυνομία ώστε να διευκρινιστεί το αν η ανήλικη εν τέλει επιβιβάστηκε στην πτήση.
Παλεύουν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της εξαφάνισης
Ο μυστηριώδης καθοδηγητής, το κρυπτογραφημένο email και το δεύτερο κινητό τηλέφωνο αποτελούν τα κομμάτια του παζλ της εξαφάνισής της.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την Τετάρτη 28.01.2026 η ΕΛΑΣ γνώριζε ότι η Λόρα είχε φύγει – την ίδια ημέρα με πτήση της Lufthansa από την Αθήνα για τη Φρανκφούρτη. Μάλιστα το εισιτήριο που αγόρασε έναντι 205 ευρώ από ταξιδιωτικό γραφείο στην Πειραιώς εστάλη στο κινητό της μέσω κρυπτογραφημένου mail μιας χρήσης καθώς όπως διαπιστώθηκε είναι η μοναδική κίνηση που έχει κάνει.
Στη συνέχεια πέταξε μόνη της για Φρανκφούρτη όπου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν την περίμενε ο μυστηριώδης ο καθοδηγητής ή αν είχε κανονίσει να είναι στο Αμβούργο όπως εκτιμάται ότι είναι ο τελικός προορισμός της. Και αυτό γιατί εκεί γεννήθηκε, εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της και έχει αρκετούς φίλους, γνωστούς που ήταν σε επαφή ακόμα και όταν ήρθε στην Ελλάδα.
Οι γονείς της, ο αδελφός της και το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η ΕΛΑΣ μαζί με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε μαζί να βρουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις της 16χρονης.
-
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
10 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Πλασμαφαίρεση: Η θεραπεία που έγινε μόδα των σταρ και των πλουσίων – Ποιοι έχουν υποβληθεί σε αυτή -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:30Γιώργος Καραμπελιάς: Η άνοδος της Ακροδεξιάς δείχνει την ιστορική μετατόπιση της Ευρώπης από την «αποικιοκρατία», στην «άμυνα» (podcast)! -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Με παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο, το ΙΤΕ αποτυπώνει τα υλικά, την τρισδιάστατη δομή και τη θερμοκρασία επιφάνειας στο Ηράκλειο
