Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά την απολογία της
Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου, μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Αχαΐας, όπου έγινε η μεταγωγή της το πρωί της Κυριακής.
Μετά από τρεις ώρες παραμονής στα δικαστήρια, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι πρέπει να τεθεί υπό προσωρινήκράτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα.
Δήλωσε μετανιωμένη
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν άλλαξε κάτι από την αρχική της κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και παραδέχθηκε τους τέσσερις θανάτους.
Η ίδια φέρεται να δήλωσε μετανιωμένη, ενώ δεν απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας.
«Αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί» είπε ο δικηγόρος της.
Ερωτηθείς για το εάν έχει ψυχολογικά προβλήματα, σχολάισε: «ένας άνθρωπος με τόσα στο ενεργητικό του, θα πρέπει να εξεταστει και ψυχολογικά».
Παρούσα και σήμερα, έξω από τα δικαστήρια, ήταν και η κουμπάρα της Κατερίνα, το παιδί της οποίας η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε ότι σκότωσε.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου αντιμετωπίζει εξαιρετικά βαριές κατηγορίες, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή –τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και μη– σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, η δικογραφία περιλαμβάνει την αφαίρεση της ζωής των δύο δικών της βρεφών, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ενός ακόμη βρέφους και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενήλικης φίλης της.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη λόγω της φρικτής φύσης των εγκλημάτων, αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν.
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
