Τέως βασιλική οικογένεια: Ο Θοδωρής Λιβάνιος υπέγραψε την απόφαση για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας
Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, η διαπιστωτική πράξη ότι συντρέχουν οι λόγοι για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας των 10 μελών της τέως βασιλικής οικογένειας.
Η έγκριση του αιτήματος δόθηκε λίγο μετά την κατάθεση του αιτήματος στο Ληξιαρχείο Αθηνών, με τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας να αιτούνται το όνομα «Ντε Γκρες». Η αίτηση διαβιβάστηκε άμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, που κλήθηκε να εξετάσει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.
Πλέον, η υπογραφείσα απόφαση αναμένεται ότι θα δημοσιευτεί επίσημα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Στη συνέχεια, τα δέκα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας θα πρέπει να γραφτούν στο Μητρώο Πολιτών, κάτι που θα τους επιτρέψει να βγάλουν ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο, καθώς μέχρι σήμερα είχαν δανέζικα.
-
24 Απριλιου 2026, 14:30Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Επανωσήφη-Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ψευτο-καπετανιές (Φωτο) -
24 Απριλιου 2026, 10:37Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Απριλιου 2026, 06:19Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Κρήτη-Που εντοπίζεται το επίκεντρο-Οι πρώτες δηλώσεις Λέκκα -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
24 Απριλιου 2026, 14:40Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς που ταξίδεψαν οι Έλληνες το Πάσχα – Η ανατροπή της Gen Z -
24 Απριλιου 2026, 12:20Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast)
