Θεσσαλονίκη: Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής (20.6.2025) στην παραλία των Νέων Βρασνών, όταν ένα τετράχρονο αγοράκι από τη Σερβία, έπαθε επιληπτική κρίση μέσα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γεμίσουν νερό οι πνεύμονές του και να υποστεί ανακοπή.
Όπως ανέφερε στο voria.gr ο Χρήστος Τιαλιάκας, «ευτυχώς στο σημείο βρισκόταν ένας γιατρός, ομοεθνής της οικογένειάς του παιδιού, και άρχισε άμεσα ΚΑΡΠΑ».
Στο σημείο έσπευσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και άλλοι διασώστες, που ειδοποιήθηκαν άμεσα από επιχειρηματία της περιοχής και βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με γιατρό του ΕΚΑΒ. Το παιδί επανήλθε στη ζωή ενώ σταθεροποιήθηκε πριν φράσει το ασθενοφόρο και του χορηγήθηκε οξυγόνο.
Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου.
Σε ανάρτηση που έκανε, η ομάδα των Εθελοντών Διασωστών Βόλβης περιγράφουν τα όσα έγιναν και σημειώνουν: «Σήμερα, ένα παιδί 4 ετών ζει, γιατί μια αλυσίδα ανθρώπων λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί μια κοινωνία που νοιάζεται».
-
13 Ιουλιου 2025, 15:46Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός 25χρονος με τραύμα από μαχαίρι
-
12 Ιουλιου 2025, 11:03Κρήτη: Η Ζάκρος έστειλε μήνυμα για το ελαιόλαδο με 4,28 ευρώ το κιλό - Πως διαμορφώνεται η αγορά
-
13 Ιουλιου 2025, 15:30Η παραλία στην Κρήτη με τα κρυστάλλινα νερά που ξεχώρισαν οι «Times»
-
13 Ιουλιου 2025, 08:50Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου στον Πατσίδερο - Πάνω από 850 άτομα κατέκλυσαν το χώρο! (Βιντεο + Φωτο)
-
12 Ιουλιου 2025, 11:12Γιόφυρο - Λ. Παναγιωτάκη: "Επιχείρηση" σκούπα από Δημοτική Αστυνομία με πρόστιμα - αφαίρεση πινακίδων σε παράπλευρες οδούς
-
12 Ιουλιου 2025, 20:31Περιμένουν οι αμπελουργοί την εξέλιξη της χρονιάς – Έντονος προβληματισμός λόγω των δύσκολων συνθηκών του καιρού