Βαριές κατηγορίες για τους επτά συλληφθέντες εφοριακούς στη Χαλκίδα-Η ογκώδης δικογραφία
αγαπημένα σου στη Google
Την Παρασκευή (24/5) απολογούνται, μετά την προθεσμία που έλαβαν, οι πέντε εφοριακοί, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της ΔΟΥ, ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια για την φερόμενη εμπλοκή τους στο κύκλωμα διαφθοράς στην εφορία της Χαλκίδας, ενώ ογκωδέστατη είναι η δικογραφία που έχει στα «χέρια» του ο ανακριτής, η οποία φτάνει τις 5.000 σελίδες.
Στο μεταξύ, το κατηγορητήριο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι είναι βαρύτατο, καθώς σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.
Μάλιστα, στην δικογραφία που σχηματίστηκε η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής φέρονται να είχαν τους ρόλους της αρχηγού και του υπαρχηγού του κυκλώματος.
Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τις Αρχές κατόπιν καταγγελίας σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκβίαζαν φορολογούμενους να τους δώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων.
Σημειώσεις με ποσά και ονόματα από το 2020 έχουν εντοπίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ στα τετράδια - σημειωματάρια που διατηρούσε στο σπίτι της η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και στην ουσία κρατούσε «αρχείο» σχετικά με τα χρήματα που αναλογούσαν στον κάθε συνεργό της από τα χρήματα που εκβιαστικά ζητούσαν από φορολογούμενους για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Και ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι όλα αυτά ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, το παράνομο ημερολόγιο «εσόδων-εξόδων» που κρατούσε από το 2020, όπου κατέγραφε τις κακουργηματικές πράξεις τους, την διαψεύδουν.
Η διευθύντρια όμως φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη, καθώς οι Αδιάφθοροι διαπίστωσαν ότι δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στα δικά της στοιχεία, αλλά χρησιμοποιούσε ένα κινητό που φέρεται να ανήκει σε κάποιο αλλοδαπό. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό ή όχι.
Τα ευρήματα στους υπολογιστές τους
Να σημειωθεί ότι, η μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, διενεργήθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών, ενώ αμέσως μετά την έφοδο της αστυνομίας και τις συλλήψεις των υπαλλήλων, κατασχέθηκαν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τα γραφεία της εφορίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και από τα ευρήματα στους υπολογιστές, τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης των εφοριακών.
Τι ισχυρίζεται η διευθύντρια
Η διευθύντρια είπε στους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι την παρέσυραν οι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν ήδη στήσει παράνομο κύκλωμα.
Εκείνη άρχισε να εργάζεται στη συγκεκριμένη ΔΟΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όπως ισχυρίζεται, τότε της είπαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση ότι «έτσι λειτουργεί η υπηρεσία» και ότι θα έπρεπε να συνταχθεί με τις παράνομες πράξεις τους.
Τα χρήματα που φέρονται να ζητούσαν οι υπάλληλοι κυμαίνονταν από 4.000 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.
Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση το απόγευμα της Τρίτης (22/5), ένα από τα θύματά τους, το πήραν τηλέφωνο να πάει στην Εφορία και να τους δώσει τα χρήματα που ζήτησαν.
Την ώρα που έβγαινε από την Εφορία έγινε η έφοδος και στο γραφείο της διευθύντριας βρήκαν το φάκελο με τις 10.000 ευρώ, ενώ από έρευνα στο σπίτι λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 88.000 ευρώ.
Οι «Αδιάφθοροι» είχαν γίνει η «σκιά» της διευθύντρια και της εγκληματικής οργάνωσης γενικότερα και στη δικογραφία περιλαμβάνονται και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις συναντήσεις των μελών του κυκλώματος με τα θύματά τους.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
