Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της περιφερειακή δύναμη
αγαπημένα σου στη Google
Τη στάση της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αναλύει η Süddeutsche Zeitung και μεταξύ άλλων παρατηρεί: «(…)Τίθεται το ερώτημα πώς βλέπει η Τουρκία τον εαυτό της.
Η χώρα θέλει -και αυτή δεν είναι μόνο η βούληση του προέδρου Ερντογάν- να γίνει περιφερειακή δυναμη στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία ακολουθεί μια πολιτική αμφιταλάντευσης, ως μέλος του ΝΑΤΟ θέλει παράλληλα να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία (…)
Αυτή η επίμονη τουρκική προσπάθεια να συγκεράσει την επιθυμία για ανεξαρτησία και περιφερειακή υπεροχή με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, θα απασχολήσει τη δυτική Συμμαχία ακόμη για αρκετά χρόνια.»
Από την πλευρά της η Frankfurter Rundschau σημειώνει: «Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε λόγο για πιθανή αναθέρμανση του διαλόγου με την Ελλάδα με στόχο την επίλυση μακροχρόνιων συγκρούσεων (…)
Μόλις το καλοκαίρι του περασμένου έτους η παλιά μεσογειακή διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχε αναζωπυρωθεί, όταν η τουρκική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ερντογάν απέστειλε ερευνητικά πλοία σε ελληνικά χωρικά ύδατα».
-
11 Αυγουστου 2026, 07:00Κρήτη: Ερωτήματα μετά τους ελέγχους στους κτηνοτρόφους στα Ζωνιανά για την αποτελεσματικότητα τους -
11 Αυγουστου 2026, 23:12Σε πύραυλο της Space X οφείλεται το έντονο λευκό σύννεφο που φώτισε το βράδυ της Τρίτης τον ουρανό -
11 Αυγουστου 2026, 21:26Φωτεινό αντικείμενο «άναψε φωτιές» στο διαδίκτυο -
11 Αυγουστου 2026, 23:05Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ -
10 Αυγουστου 2026, 15:28Δήμος Χερσονήσου: Με επιτυχία η εκδήλωση τιμής στον Μενέλαο Παρλαμά -
10 Αυγουστου 2026, 23:21Θλίψη για τον θάνατο της καθηγήτριας Γεωργίας Πιταροκοίλη
