Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων
αγαπημένα σου στη Google
Στο δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του για τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σότσι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων, θυμίζοντας ότι θα επιβάλλονταν συντονισμένες κυρώσεις σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών. Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ και η επανενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων του σχήματος της Νορμανδίας προσφέρουν τη βάση για την εκτόνωση της κρίσης.
Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός έκανε αναλυτική αναφορά στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, στις νέες δομές, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την πολιτική ενσωμάτωσης όσων δικαιούνται διεθνή προστασία και για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
Υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες της Τουρκίας στα σύνορα και την μη συμμόρφωσή της προς τις υποχρεώσεις της δυνάμει της λεγόμενης κοινής δήλωσης με την ΕΕ (2016), σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Κριστίν Λαγκάρντ για την απόφαση της ΕΚΤ και την ειδική πρόνοια που επέδειξε για τα ελληνικά ομόλογα.
-
06 Οκτωβριου 2026, 07:00Σφοδρές αντιδράσεις και… προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκαλεί η δημιουργία Μονάδας εξαρτημένων ατόμων στην «καρδιά» του Ηρακλείου! -
05 Οκτωβριου 2026, 19:12Απάτη με κρυπτονομίσματα: Πώς εξαπάτησαν 10.000 θύματα - Ο «Μπρέιντεν», τα δήθεν κέρδη και οι δωρεές μέχρι και σε νοσοκομεία -
06 Οκτωβριου 2026, 07:43UBS: Βλέπει ακόμα υψηλότερα τις ελληνικές τράπεζες – Μπορούν να φτάσουν και σε premium -
05 Οκτωβριου 2026, 23:32Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη έκανε πλασμαφαίρεση στον εαυτό της και στην κόρη της -
06 Οκτωβριου 2026, 10:45Γαβριήλ Χαρίτος: Η 7η Οκτωβρίου όπως την έζησα και όσα άλλαξαν στο Ισραήλ μετά από 3 χρόνια! (podcast) -
06 Οκτωβριου 2026, 18:59ΕΟΠΥΥ: Εκδίκαση 228.630.000 ευρώ κατά της Novartis
