Ο Πούτιν «σήκωσε το γάντι»: Οι απειλές κατά των δυτικών για χρήση πυρηνικών ενόψει των ρωσικών εκλογών
αγαπημένα σου στη Google
Ευθεία Πυρηνική απειλή προς τη Δύση εξαπέλυσε ο Πούτιν.
Απευθυνόμενος στις χώρες του ΝΑΤΟ, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση, αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ στο ίδιο κλίμα τόνισε πως όποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει σκληρότερες συνέπειες από στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
«Eξαπατά το ίδιο του το έθνος, είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες», απαντά η Κομισιόν.
Προεκλογική η εμφάνιση του Προέδρου Πούτιν. Σε 3 εβδομάδες κατεβαίνει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, σημειωτέων χωρίς αξιόλογο αντίπαλο. Αξιοποίησε λοιπόν τη σημερινή του ομιλία στο Ρωσικό Κοινοβούλιο για να προβάλει τύποις τον εαυτό του ως τον μοναδικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εντός και τις απειλές εκτός Ρωσίας, αντλώντας αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στο τρίτο έτος με τη χώρα του να έχει το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.
Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη μισή ώρα ήταν αφιερωμένη στον πόλεμο και η υπόλοιπη μιάμιση σε κοινωνικές και οικονομικές παροχές στους Ρώσους.
Την απειλή του πυρηνικού πολέμου την έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις από την πρώτη μέρα, αλλά ποτέ δεν την έχει κάνει πράξη. Σίγουρα αυτή τη φορά ήταν η πιο ευθεία απειλή που διατύπωσε κατά της Δύσης, αλλά στην ουσία απαντά στη συζήτηση που άνοιξε η Γαλλία για αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, θέλοντας να επισημάνει την άσχημη τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος, αν στη Δύση συνεχίσουν να καθυστερούν με τον εξοπλισμό των ουκρανών. Ήδη ο Πούτιν κινεί τα νήματα για να ανοίξει νέα εστίας έντασης αλά Ντονμπάς στη Μολδαβία, που επίσης γειτνιάζει με νατοϊκό έδαφος.
Αντικειμενικά ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από το 1962 και την κρίση των πυραύλων της Κούβας. Αλλά όλη αυτή η συζήτηση για δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και για πυρηνικό πόλεμο σε αντίποινα από τη Ρωσία είναι ένα λεκτικό μπραντεφέρ, επικίνδυνο μεν, αλλά χωρίς ουσία δε.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
