Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι μετέβη στο Ντονμπάς

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στο Σλοβιάνσκ, στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονμπάς, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή, ανακοίνωσε η προεδρία μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Σε βίντεο στο οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος εικονίζεται στην είσοδο της πόλης του Σλοβιάνσκ, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους χαιρετίζει «από τα βάθη της καρδιάς» του τους στρατιωτικούς της χώρας του με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Αρχίζουμε πάντα ενθυμούμενοι τους πεσόντες ήρωές μας, όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στην Ουκρανία», δήλωσε ενώ στεκόταν μπροστά στο χαραγμένο σε μπετόν όνομα της πόλης, ζωγραφισμένο με κίτρινο και μπλε, τα χρώματα της Ουκρανίας.
Αντίθετα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μεταβεί επανειλημμένα κοντά στο μέτωπο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου.
Το Σλοβιάνσκ είναι μια πόλη- σύμβολο, επειδή είχε καταληφθεί το 2014 για μερικούς μήνες από φιλορώσους αυτονομιστές εξοπλισμένους από τη Μόσχα, πριν ανακαταληφθεί από τους Ουκρανούς.
Το Σλοβιάνσκ βρίσκεται επίσης σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, που οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν από το καλοκαίρι να καταλάβουν με τίμημα σημαντικές καταστροφές, χωρίς μέχρι στιγμής να το έχουν καταφέρει.
-
07 Φεβρουαριου 2023, 19:03Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά - Τι γίνεται στο Ηράκλειο
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:10Μεσαρά: Ράβδισμα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού (φωτο+βίντεο)
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:06Ηράκλειο: "Κόλλησαν" οι διαπραγματεύσεις ξενοδόχων και εργαζομένων- Ποια είναι τα σημεία τριβής
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:00Κρήτη: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Κλειστά σχολεία και χιόνια σε πολλές περιοχές - Ο καιρός τις επόμενες μέρες
-
07 Φεβρουαριου 2023, 19:25Ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια ο γκολκίπερ της Μαλάτιασπορ Αχμέτ Τουρκασλάν
-
07 Φεβρουαριου 2023, 08:55Κρήτη: Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο 8χρονου αγοριού