Το Ιράν απορρίπτει εκκλήσεις της Ευρώπης να μην επιτεθεί στο Ισραήλ - «Αντίθετες στο διεθνές δίκαιο»
αγαπημένα σου στη Google
Το Ιράν απορρίπτει ευρωπαϊκές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση σε σχέση με ένα πιθανό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ.
Μία ενδεχόμενη επίθεση της Τεχεράνης κατά του Τελ Αβίβ τοποθετείται μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε την Τρίτη (13.8.2024) πως οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση απέναντι στο Ισραήλ, οι οποίες έγιναν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, «στερούνται πολιτικής λογικής και αντιφάσκουν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου».
Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες εξέδωσαν χθες, Δευτέρα (σ.σ. 12.08.2024), δήλωση με την οποία καλούν το Ιράν και τους συμμάχους του να απέχουν από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά τον φόνο του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού αρχηγού της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον περασμένο μήνα στην Τεχεράνη.
Η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της, η Χαμάς και η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για το φόνο. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
«Χωρίς καμιά ένσταση για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ), η δήλωση των E3 αδιάντροπα ζητάει από το Ιράν να μην απαντήσει σε μια παραβίαση της κυριαρχίας του και της εδαφικής ακεραιότητάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Καναανί.
Ο Καναανί υπογράμμισε πως η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να εμποδίσει το Ισραήλ και κάλεσε το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο «να υψώσουν μια και καλή το ανάστημά τους εναντίον του πολέμου στη Γάζα και του πολεμοχαρούς Ισραήλ».
-
11 Οκτωβριου 2026, 08:02Καλαμπόκι: Βουτιά 6% στις τιμές μετά την έκπληξη από το USDA -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
10 Οκτωβριου 2026, 17:10Θλίψη στ' Ανώγεια για την απώλεια της Αμαλίας Νικολουδάκη -
11 Οκτωβριου 2026, 14:44Οροπέδιο Λασιθίου: Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές οι κάτοικοι προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας τα... αυτονόητα -
11 Οκτωβριου 2026, 14:08Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του 34χρονου Γιώργου μετά από τροχαίο δυστύχημα – Είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Πλατανιά -
10 Οκτωβριου 2026, 21:15Κνωσός: Το εμβληματικό μνημείο παραμένει προβληματικό, εγείροντας μέχρι και ζητήματα ασφάλειας
