Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει μικρές πιθανότητες επιβίωσης χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
αγαπημένα σου στη Google
Η Ουκρανία έχει μικρές πιθανότητες επιβίωσης στον πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC "Meet the Press" και τη δημοσιογράφο Κρίστεν Γουέλκερ.
"Πιθανώς θα είναι πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο. Βέβαια, σε κάθε δύσκολη κατάσταση έχεις μια ελπίδα.
Αλλά θα έχουμε μικρές πιθανότητες επιβίωσης χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ", λέει ο Ζελένσκι σε απόσπασμα της συνέντευξης που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου της Ουκρανίας θα μεταδοθεί την Κυριακή.
Mάλιστα στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου που ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου, ο κ. Βανς επιβεβαίωσε τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να εξασφαλίσει μια "διαρκή ειρήνη".
Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και συμφώνησαν να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.
-
12 Οκτωβριου 2026, 14:15Ηράκλειο: Χαμηλή διέλευση μαχητικού έθεσε σε λειτουργία συναγερμούς -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
11 Οκτωβριου 2026, 23:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι κάθε ταμείου -
13 Οκτωβριου 2026, 07:06Βιάννος: Χρονιά υπερβεντέμας για το ελαιόλαδο, αλλά... προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού -
12 Οκτωβριου 2026, 14:55ΑΑΔΕ: Μέσα στην εβδομάδα πληρώνει υπόλοιπα ΟΣΔΕ 2025-Αναμονή για παράταση στις δηλώσεις του 2026 -
12 Οκτωβριου 2026, 22:20Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη Μαρία Στρατουδάκη για την τριπλή χρυσή διάκρισή της
