Σημαντική δωρεά στο Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" από το Γ. Παμπούκη
αγαπημένα σου στη Google
Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ο Γεώργιος Παμπούκης, εγγονός της αδελφής του Ελευθερίου Βενιζέλου, Ευανθίας.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παμπούκης προσέφερε στο Ίδρυμα 65 πρωτότυπες χειρόγραφες επιστολές του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τη σύζυγό του, Μαρία, που χρονολογούνται από τον Σεπτέμβριο του 1889 έως τον Απρίλιο του 1890.
Η μεγάλη αυτή δωρεά εμπλουτίζει περαιτέρω την αρχειακή συλλογή του Ιδρύματος με πολύτιμο υλικό.
Ο κ. Παμπούκης επισκέφθηκε επίσης την Οικία - Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, σημειώνοντας: «Δεν περίμενα ποτέ να δω ένα χώρο με τέτοιες συνταρακτικές αναμνήσεις αλλά και με τέτοιο βαθμό σύγχρονης οργάνωσης.
Είναι ίσως κοινοτυπία να δώσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές αυτού του τεράστιου έργου και να εκφράσω τον θαυμασμό μου αλλά και την βαθύτατη εκτίμηση και αγάπη μου.»
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:06Κρήτη: Μια μονοκαλλιέργεια που με έδρα τα νότια του νησιού, κατακτά τις αγορές της Ευρώπης
