Αίγυπτος: Τρένο παρέσυρε επιβατικό βαν – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν τρένο παρέσυρε σήμερα επιβατικό βαν κοντά στην Ισμαηλία, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αιγύπτου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το επιβατικό βαν επιχείρησε να διασχίσει αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση, διευκρινίζει η ανακοίνωση του αιγυπτιακού οργανισμού σιδηροδρόμων (ENR).
Δεκατρία ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και μετέφεραν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο.
Η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Αίγυπτο σημειώθηκε το 2002 στην περιοχή Αγιάτ της Γκίζας, όπου περισσότεροι από 380 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας πυρκαγιάς σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από το Κάιρο προς το Λούξορ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά
