Διώρυγα του Σουέζ: Σήμερα θα περάσουν τα τελευταία πλοία που είχαν αποκλειστεί
Τα τελευταία πλοία που είχαν αποκλειστεί από την προσάραξη ενός τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ, αναμένεται να περάσουν το κανάλι σήμερα, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης της Διώρυγας, η οποία επισήμανε ότι αναμένεται σύντομα να δημοσιευτούν τα ευρήματα μιας έρευνας που διεξήχθη σχετικά με το περιστατικό.
Ο Οσάμα Ράμπια, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), δήλωσε πως 85 πλοία αναμένεται να περάσουν τη διώρυγα και από τις δύο πλευρές σήμερα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τελευταία 61 πλοία, εκ των 422 που είχαν σχηματίσει ουρές εν αναμονή διάπλου, όταν το πλοίο Ever Given αποκολλήθηκε τη Δευτέρα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού διαταράχθηκαν όταν το μήκους 400 μέτρων Ever Given προσάραξε στη ζωτικής σημασίας εμπορική αρτηρία στις 23 Μαρτίου. Ειδικές ομάδες διάσωσης χρειάστηκαν σχεδόν μία εβδομάδα για να το «απελευθερώσουν» σύμφωνα με το iefimerida.gr .
Μια έρευνα της SCA ξεκίνησε την Τετάρτη σχετικά με τα αίτια της προσάραξης του πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της για έξι ημέρες, είπε ο Ράμπια στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο MBC Masr χθες το βράδυ.
«Η έρευνα εξελίσσεται καλά και θα χρειαστούν δύο επιπλέον ημέρες, κατόπιν θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
