Η ιαπωνική κυβέρνηση διαψεύδει σενάρια αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων
Σάλο δημιούργησε δημοσίευμα των Times για απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να ματαιώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας να κάνει δηλώσεις διαψεύδοντας το σενάριο αναβολής και αναφέροντας πως είναι αποφασισμένος η διοργάνωση να διεξαχθεί κανονικά.
Ο Γιοσιχίντε Σούγκα έκανε τη δήλωση αυτή μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας κατά το οποίο η κυβέρνησή του έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι ΟΑ θα πρέπει να ακυρωθούν, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά αναζητεί εύσχημο τρόπο να το ανακοινώσει. Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγή προσκείμενη στη συμπολίτευση, την οποία δεν κατονόμασε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου αναληθές.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον του κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Από την πλευρά της, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι οποίοι κανονικά θα διεξάγονταν το 2020, ανέφερε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί η διοργάνωση με ασφάλεια.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραμένουν προσηλωμένοι στη διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να είναι εφικτή.
Η αντίδραση Ολυμπιακών Επιτροπών σήμανε συναγερμό
Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ήταν ανάμεσα στις πρώτες που αντέδρασαν στο δημοσίευμα, με την πρώτη να τονίζει μέσω Twitter ότι οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο «θα γίνει από τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και την ιαπωνική κυβέρνηση» και ότι δεν έχει απολύτως «καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν όπως είναι προγραμματισμένο», και με τη δεύτερη να τονίζει πως παραμένει «επικεντρωμένη» στην προετοιμασία της ομάδας των Αυστραλών αθλητών.
Ο Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως οι αγώνες θα δώσουν «ελπίδα» και «θάρρος» στους πολίτες όλου του κόσμου. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ από την πλευρά του επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι οι αγώνες θα γίνουν φέτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kyodo, η οποία μεταδόθηκε από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων χθες.
Πηγή: iefimerida.gr
-
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
15 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα νωρίς το απόγευμα στον δρόμο Πεζά –Αρκαλοχώρι με έναν τραυματία -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast)
