ΗΠΑ: Δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την εξαγορά της WBD από την Paramount Skydance
αγαπημένα σου στη Google
Μια ομοσπονδιακή δικαστής στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας διέταξε σήμερα να ανασταλεί η εξαγορά του ομίλου μέσων ενημέρωσης Warner Bros Discovery (WBD) από την ανταγωνίστρια εταιρεία Paramount Skydance μέχρι να εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση.
Οι εισαγγελείς δώδεκα αμερικανικών Πολιτειών, με επικεφαλής την Καλιφόρνια, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της εξαγοράς, η οποία αποτιμά τη WBD στα 110 δισεκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τους καταναλωτές.
«Οι Πολιτείες (που έχουν προσφύγει) παρουσιάζουν ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συναλλαγή θα αποδυναμώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό», γράφει στην απόφασή της η δικαστής Αρασέλι Μαρτίνεζ-Ολγκίν, η οποία εξέταζε μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
-
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες -
10 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Ηράκλειο: Κοιτούσε στο κινητό τηλέφωνο του ενώ περπατούσε στον Κούλε και έπεσε στη θάλασσα! -
10 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Ανατροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη: Είχε ξεκινήσει η πλασμαφαίρεση όταν έπαθε την ανακοπή-Τι βρήκε η ΕΛΑΣ -
10 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την κτηνοτροφία στο νησί μας», λέει ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους Kρητικούς -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Γιάννης Μαυρόπουλος: Με τον Τραμπ πολλοί στην Αμερική έδειξαν την κακία που έκρυβαν μέσα τους! (podcast)
