Ιταλία: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται παιδί μετά από επίθεση με μαχαίρι
αγαπημένα σου στη Google
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίμινι, το παιδί που μαχαίρωσε χθες το βράδυ στο λαιμό ένας επιβάτης λεωφορείου, που πιθανώς βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Χθες το βράδυ, στην πόλη Ρίμινι της βορειοανατολικής Ιταλίας, δυο γυναίκες ελεγκτές ζήτησαν από ένα επιβάτη λεωφορείου να τους δείξει το εισιτήριο. Ο άνδρας, ο οποίος δεν το διέθετε, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του, τραυμάτισε τις υπαλλήλους του οργανισμού αστικών μεταφορών και αμέσως μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη -με καταγωγή από την Σομαλία- αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, με μαχαιριά στον λαιμό.
Ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος στις επαφές του με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και δεν αποκλείεται, χθες βράδυ, να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο.
Οι εισαγγελείς, πάντως, συνεχίζουν να αποκλείουν, προς το παρόν, τυχόν τρομοκρατικά κίνητρα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
