Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης στον έκπτωτο πρόεδρο ενώ η χώρα βυθίζεται στο πένθος από την αεροπορική τραγωδία
αγαπημένα σου στη Google
Στη Νότια Κορέα τα ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία με τους 179 νεκρούς παραμένουν αναπάντητα.
Στο μεταξύ, την άμεση αντίδραση του έκπτωτου προέδρου Γιουν προκάλεσε το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε εναντίον του δικαστήριο της χώρας. Ο ίδιος – μέσω του δικηγόρου του – είπε πως το ένταλμα είναι παράνομο και άκυρο από τη στιγμή που δεν εκδόθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε εν ενεργεία πρόεδρο. Ο Γιουν Σουκ Γεολ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και για ανταρσία μετά από την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ το ένταλμα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Ο δικηγόρος του δηλώνει πως ο Γιουν δεν θα συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση και πως αναγνωρίζει μόνο το πόρισμα του Συνταγματικού Δικαστικού.
«Αμφισβητώ την νομιμότητα αυτού του εντάλματος. Η θέση μας είναι πως αυτό το ένταλμα είναι παράνομο και άτοπο» τόνισε.
Και όλα αυτά ενώ η τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος έχει βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στο πένθος.
Οι αρχές έχουν στήσει σκηνές στο αεροδρόμιο της Μουαν για τους συγγενείς, οι οποίοι προσπαθούν θα σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας.
Η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων καθυστερεί, καθώς οι ειδικοί δυσκολεύονται να συλλέξουν γενετικό υλικό. Τα πτώματα έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν από τα αποτυπώματα.
Όσο οι έρευνες συνεχίζονται, ο φόβος είναι διάχυτος σε όλον τον κόσμο ο οποίος ανησυχεί για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Από της Δευτέρα έχουν σημειωθεί 68.000 ακυρώσεις εισιτηρίων για πτήσεις από και προς την Νότια Κορέα.
-
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
01 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Κυβέρνηση έτοιμη να πετάξει πετσέτα στο … ρίνγκ! Ο λαός σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για τα εθνικά μας! (podcast) -
01 Ιουνιου 2026, 16:40Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Χτυπούσε την 39χρονη με τη ζώνη, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων -Όσα υποστήριξε ο δράστης -
01 Ιουνιου 2026, 08:40Δολοφονία στην Καλαμάτα: 41χρονος σκότωσε τη σύζυγό του
