Ο Τραμπ αποκλείει την κατάπαυση του πυρός στο Ιράν
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο των τριών εβδομάδων.
«Δεν θέλω να κάνω κατάπαυση του πυρός. Ξέρετε ότι δεν κάνετε κατάπαυση του πυρός όταν κυριολεκτικά εξοντώνετε την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα ήταν έτοιμο να βάλει τέλος στον πόλεμο αφού οι ΗΠΑ ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους δράση στο Ιράν, απάντησε «έτσι νομίζω».
Για το άνοιγμα των Στενών του Χορμούζ ο Τραμπ είπε ότι χρειάζεται «πολλή βοήθεια» και σχολίασε ότι «θα ήταν ωραίο» αν εμπλέκονταν χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία.
«Κάποια στιγμή, θα ανοίξει μόνο του», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος εξάλλου στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη χρήση των βάσεών της στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξαπολύονται πλήγματα σε πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν, είπε ότι το Λονδίνο θα έπρεπε να προσφέρει γρηγορότερα τη βοήθειά του.
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
17 Ιουνιου 2026, 07:05Ο μοναδικός Έλληνας επιβάτης του MV Hondius με τα κρούσματα χανταϊού μιλά αποκλειστικά στο Newshub.gr για την περιπέτεια σε ένα ταξίδι ζωής -
15 Ιουνιου 2026, 21:08«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»: Η αναφορά μετά τις προφυλακίσεις για το θάνατο του Δασκαλάκη -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
15 Ιουνιου 2026, 20:27Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης: Η Κρήτη στα 8 νησιά που ξεχώρισαν
