Ρωσία: Ισχυρή έκρηξη έπειτα από εκτροχιασμό εμπορικού τρένου που μετέφερε βενζίνη
Εκτροχιασμός βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/2) στον σιδηροδρομικό σταθμό Κοτσετόβκα-2, στην πόλη Μιτσουρίνσκ της περιφέρειας Ταμπόφ στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο φορτίο, που μετέφερε βενζίνη, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και ειδικοί συρμοί αποκατάστασης. Η κυκλοφορία των τρένων μέσω του σταθμού έχει διακοπεί, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια προς τις νότιες κατευθύνσεις.
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν τη συγκρότηση επιχειρησιακού κέντρου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του συμβάντος, ενώ τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα.
Πηγή: protothema.gr
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
