Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Πάνω από 33.000 οι νεκροί, συνεχίζονται οι διασώσεις
Οι διασώστες στην Τουρκία κατάφεραν να ανασύρουν και άλλους επιζώντες από τα συντρίμμια, μία εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, με τον ΟΗΕ να αναμένει ο αριθμός αυτός ακόμη και να διπλασιαστεί.
Ωστόσο, οι ανέλπιστες διασώσεις συνεχίζονται πολύ μετά την κρίσιμη περίοδο των 72 ωρών έπειτα από τον σεισμό.
Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς, από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 33.186 άνθρωποι: 29.605 στην Τουρκία και 3.581 στη Συρία.
Νωρίς σήμερα το πρωί το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ένα 7χρονο αγόρι, ο Μουσταφά, διασώθηκε στην επαρχία Χατάι, ενώ η 62χρονη Ναφιζέ Γιλμάζ ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια στην πόλη Νουρνταγκί, της ίδιας επαρχίας. Και οι δύο είχαν μείνει εγκλωβισμένοι επί 163 ώρες προτού διασωθούν χθες, Κυριακή.
Η Σιμπέλ Καγιά, 40 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια πενταώροφου κτιρίου στην επαρχία Γκαζιαντέπ 170 ώρες μετά τον σεισμό.
Ο 60χρονος Ερενγκούλ Οντέρ παρέμεινε κάτω από τα συντρίμμια επί 166 ώρες στην επαρχία Αντιαγιαμάν, ενώ ο 45χρονος Τσενγκίζ Πολάτ ανασύρθηκε από τα ερείπια έπειτα από 162 ώρες. Ο Πολάτ δήλωσε στους διασώστες όχι χτυπούσε μια σόμπα που βρισκόταν δίπλα του για να κάνει θόρυβο ώστε να τον ακούσουν.
Στην ίδια επαρχία τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έπειτα από 158 ώρες τον 10χρονο Ασιμά Μπαλτατσί, ο οποίος μόλις βγήκε ζήτησε από τους διασώστες ζελεδάκια με γεύση φρούτων.
Εξάλλου τα σωστικά συνεργεία στην Καχραμανμαράς έχουν επαφή με τρεις επιζώντες, που πιστεύεται ότι πρόκειται για μία μητέρα, την κόρη της και ένα μωρό.
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 12:19Ημερίδα για την κυκλική οικονομία με επίκεντρο την Κρήτη, στα τέλη Απριλίου -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
16 Απριλιου 2026, 20:40Σαράντα χρόνια σκάνδαλα στον αγροτικό τομέα αλλά σαν του ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτη φορά
