Βρετανία: Ο ανασχηματισμός έφερε σοβαρές αλλαγές στην κυβέρνηση
αγαπημένα σου στη Google
Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, με την Ιβέτ Κούπερ να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας στη θέση αυτήν τον Ντέιβιντ Λάμι.
Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης.
Υπουργός Εσωτερικών, στη θέση της Ιβέτ Κούπερ, διορίστηκε η Σαμπάνα Μαχμούντ, ενώ ο Στιβ Ριντ αναλαμβάνει το υπουργείο Στέγασης, ο Πατ Μακφάντεν το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, η Έμμα Ρέινολντς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Γεωργίας και η Λιζ Κένταλ το υπουργείο Επιστημών.
Ο Πίτερ Κάιλ διορίστηκε υπουργός Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου και ο Ντάγκλας Αλεξάντερ υπουργός Σκωτίας.
Ο Ντάρεν Τζόουνς θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ενώ ο Τζόναθαν Ρέινολντς αναλαμβάνει υπεύθυνος της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).
Αφορμή για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, περίπου έναν χρόνο αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της, στάθηκε η παραίτηση της αντιπροέδρου Άντζελα Ρέινερ επειδή δεν κατέβαλε τον σωστό φόρο για την αγορά ενός σπιτιού.
-
04 Αυγουστου 2026, 21:19Πένθος στη νομική κοινότητα για τον κορυφαίο δικαστή που συνδέθηκε άρρηκτα με την Κρήτη -
04 Αυγουστου 2026, 15:54Ηράκλειο: Φορτηγάκι εταιρείας άρπαξε φωτιά στο ΒΟΑΚ - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (Φωτο) -
04 Αυγουστου 2026, 22:44Τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων -
04 Αυγουστου 2026, 13:00Ηράκλειο: Οι κάτοικοι των Αθανάτων θα κλείνουν από σήμερα και κάθε απόγευμα το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη Δομή -
06 Αυγουστου 2026, 07:07Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Καρύδι Σητείας-Ήχησε το 112 -
05 Αυγουστου 2026, 07:00Ηράκλειο: Η «έξυπνη» στάθμευση που έρχεται, φέρνοντας νέα οικονομική επιβάρυνση και... αντιδράσεις
