Αντικαρκινική Εταιρεία και Δήμος Γόρτυνας ένωσαν δυνάμεις κατά του καρκίνου του δέρματος
αγαπημένα σου στη Google
Με αφορμή την περίοδο του καλοκαιριού και την καθιέρωση σε ετήσια βάση «Μήνα για τον καρκίνο του δέρματος», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Ηρακλείου, σε συνέχεια της δωρεάς εξοπλισμού στη Δερματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης, με διακριτικό τίτλο "Προστατεύω το δέρμα μου". Στόχος να βελτιωθεί η γνώση για τον δερματικό καρκίνο, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του και να αναδειχτεί η σκοπιμότητα και μεθοδολογία προστασίας του δέρματός μας.
Για τον σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση το Παράρτημα Ηρακλείου της ΕΑΕ ένωσε δυνάμεις με τον Δήμο Γόρτυνας. Το Σάββατο 4 Ιουλίου, σε μια εκδήλωση που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσμου, η Γέργερη έδωσε το «παρών» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αποτελεσματική πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με την έκθεσή μας στον ήλιο γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος.
Εκατοντάδες συμπολίτες γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Γέργερης, με ενδιαφέρον να ενημερωθούν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλύτερη προστασία του δέρματός μας, για τη διάγνωση των κυριότερων μορφών δερματικής νεοπλασίας και για τις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας. Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τέσσερις ειδικούς ομιλητές, να εξεταστούν προληπτικά για δερματικές αλλοιώσεις, αλλά και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό της ΕΑΕ για την προστασία του δέρματος.
Οι ομιλητές ήταν: ο Γιώργος Ευαγγέλου, Διευθυντής ΕΣΥ και προϊστάμενος του Δερματοχειρουργικού τμήματος της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, η Φραντζέσκα Κοτοπούλη, ιατρός δερματολόγος, η Θωμαΐς Σόγια, ιατρός δερματολόγος και ο Αντώνης Ρογδάκης, ιατρός και υποψ.Δρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αναστασία Φασουλάκη, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και επιστημονική εκπρόσωπος του Παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΑΕ.
Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια, βρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κινητών Μονάδων, της Περιφέρειας Κρήτης. Η διοργάνωση έγινε με τη σύμπραξη της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και την συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας, του "Βοήθεια στο Σπίτι" Δήμου Γόρτυνας/Ρούβα και της Δημοτικής Κοινότητας Γέργερης.
Η πρόεδρος Λίτσα Χριστοδουλάκη και το ΔΣ του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους ομιλητές, τον διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, καθηγητή Κωνσταντίνο Κρασαγάκη και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Η εκστρατεία θα είναι ανοιχτή και θα συνεχιστεί για την εμπέδωση της ανάγκης προστασίας του δέρματος και έγκαιρης διάγνωσης των δερματικών αλλοιώσεων.
-
05 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Ηράκλειο: Οι τουρκικές σημαίες αναστάτωσαν την 25ης Αυγούστου -
05 Σεπτεμβριου 2026, 16:30Αποκόρωνας: Εκπαιδευτικός μένει με την 4χρονη κόρη της σε αντίσκηνο γιατί δεν βρίσκει σπίτι -
06 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Μαγειρική σόδα: Ένα «spa» για το πλυντήριο, πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά -
05 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Μίλτος Τεντόγλου: Το ποσό που πήρε για τη δεύτερη θέση στο Diamond League -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
06 Σεπτεμβριου 2026, 13:25ΒΟΑΚ: Κλειστός από Δευτέρα 7/09 μέχρι Σάββατο 12/09 για τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη
