Μητσοτάκης από ΔΕΘ:«– Θα γίνει δομή στο Ηράκλειο, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική - Η Κρήτη δεν βουλιάζει από μετανάστες, αλλά από τουρίστες»
αγαπημένα σου στη Google
Με σαφή αναφορά στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβερνητική κατεύθυνση είναι η δημιουργία οργανωμένης δομής προσωρινής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, αντίστοιχης με εκείνη που λειτουργεί στα Χανιά (δείτε εδώ).
«Σε αντίθεση με το Ανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη έχουμε προκλήσεις και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Κάνουμε προσπάθειες να τους στηρίζουμε», ανέφερε. «Χρειαζόμαστε δομή, Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική», γιατί αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Έχω δώσει σαφή κατεύθυνση στο υπουργείο Μετανάστευσης, να γίνει δομή προσωρινής διαχείρισης, όπως είναι αντίστοιχα στα Χανιά», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε συνολικότερα και στην αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινηθεί προς μια αυστηρότερη γραμμή. «Η ΕΕ έχει κάνει συνολική στροφή στο μεταναστευτικό. Βοηθήσαμε την Ευρώπη να αλλάξει τη στρατηγική της», είπε.
Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, όπως πρόσθεσε, βρίσκεται και η ενίσχυση των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, τις οποίες χαρακτήρισε βασικό αποτρεπτικό παράγοντα. «Η ενεργή πολιτική επιστροφών είναι το αντικίνητρο. Αν ξέρεις ότι θα επιστραφείς, δεν θα μπεις σε επικίνδυνη βάρκα», σημείωσε (δείτε εδώ).
Απαντώντας, τέλος, στην εικόνα που παρουσιάζεται για τις μεταναστευτικές πιέσεις στο νησί, χρησιμοποίησε μία χαρακτηριστική αποστροφή:
«Η Κρήτη δεν βουλιάζει από μετανάστες, βουλιάζει από τουρίστες».

Σε νέο κλείσιμο του δρόμου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, καλούν τους πολίτες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ηρακλείου- Μοιρών, ενόψει και της μετάβασής της στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα, των κατοίκων Ηρακλείου - Μοιρών - Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο Σκουλούδη
Όπως έχει γράψει το newshub.gr, ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ενημέρωσε ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, κανονίστηκε συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Μια συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή η συνάντηση αποτελούσε ένα αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της περιοχης Ηρακλείου -Μοιρών, αλλά και φορέων.
Την ίδια ώρα, οι εργασίες στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη στο 10 χλμ. Ηρακλείου- μοιρών, στο ύψος των Αθανάτων, συνεχίζονται κανονικά.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει και περιπολικό είτε έξω, είτε μέσα από τις αποθήκες.

Διαβάστε επίσης:
-
05 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Ηράκλειο: Οι τουρκικές σημαίες αναστάτωσαν την 25ης Αυγούστου -
05 Σεπτεμβριου 2026, 16:30Αποκόρωνας: Εκπαιδευτικός μένει με την 4χρονη κόρη της σε αντίσκηνο γιατί δεν βρίσκει σπίτι -
04 Σεπτεμβριου 2026, 23:59Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πέφτει, πώς ονομάζεται -
05 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Μίλτος Τεντόγλου: Το ποσό που πήρε για τη δεύτερη θέση στο Diamond League -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
05 Σεπτεμβριου 2026, 20:49ΔΕΘ:Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα 2,2 δισ. ευρώ-Όλες οι παρεμβάσεις για επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους, οικογένειες, ενοικιαστές
