Αρκαλοχώρι: Ο Μητροπολίτης Ανδρέας από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των σεισμόπληκτων!
αγαπημένα σου στη Google
Από την πρώτη στιγμή ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας έχει σταθεί στο πλευρό του ποίμνιου του, το οποίο δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη.
Όλες τις μέρες δεν έχει φύγει στιγμή από κοντά τους, κάνοντας και αυτός ότι μπορεί από την πλευρά του για τη στήριξη των σεισμόπληκτων. Κάτι που έκανε και σήμερα, όπου βρέθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο, κοντά στους εργαζόμενους, τους εθελοντές και φυσικά τους πληγέντες.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες, γονυπετής ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας ικέτευσε τον Θεό για την κατάπαυση του σεισμού και την ενίσχυση του λαού του αυτές τις δύσκολες τις ώρες που περνά ο ένθεος λαός της Επαρχίας του.
Το πρωί της περασμενης Κυριακής προέστη της Θείας Λειτουργίας μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι, τους οποίους φροντίζει παντοιοτρόπως, καθώς και οι άλλοι φορείς της πολιτείας και των οργανώσεων φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.
Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ανδρέας ανέγνωσε τις σχετικές ευχές «επί απειλής σεισμού» και ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς, ενδυναμώνοντας την πίστη τους τις δύσκολες αυτές στιγμές. Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους.
Στη Ακολουθία συμμετείχαν ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησαν ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σταματάκης και ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιφιγένεια Μπουτιέρου και οι αντιδήμαρχοι Όλγα Δραμουντάνη και Μιχαήλ Σαμωνάκης.
Στον ιστότοπο της Μητρόπολης αναγράφεται, ανάμεσα στα άλλα, πως «η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προσέφερε ηθική στήριξη με εγκάρδιες ευχές και υλική βοήθεια με σεβαστό οικονομικό ποσό, για την ενίσχυση της σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως και του ποιμνίου της, που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς».
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας μετεδωσε τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς όλων των γενεών κατά τη Λειτουργία που τέλεσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
