Χανιά - θανατηφόρο τροχαίο: Ο εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη των αστυνομικών που έλεγξαν τον μεθυσμένο οδηγό της Porsche
αγαπημένα σου στη Google
Στη θλίψη εξαιτίας του χαμού ενός 22χρονου που πέθανε στην άσφαλτο τα ξημερώματα του Σαββάτου 11/01 μετά από τροχαίο δυστύχημα έχουν βυθιστεί τα Χανιά.
Ένα μαύρο τζιπ με τον οδηγό του υπό επήρεια αλκοόλ πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του νεαρού. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, εξαρτήματα από το αυτοκίνητο πετάχτηκαν αρκετά μέτρα μακριά ενώ τα εμπλεκόμενα οχήματα μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου ο εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη των αστυνομικών που έκαναν τον έλεγχο για αλκοόλ στον οδηγό της Porsche λιγο πριν το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, όπου έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος.
«Ο εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη των αστυνομικών για να ελεγχθεί εάν προκύπτουν ευθύνες, εάν και κατά πόσον έχουν διαπράξει ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα» δήλωσε συγκεκριμένα η κα Δημογλίδου.
«ΕΔΕ για ευθύνες των αστυνομικών»
«Έχουν κινηθεί διαδικασίες ελέγχου των αστυνομικών» επεσήμανε το MEGA το πρωί της Κυριακής 12/1 ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.
«Σε κάθε περίπτωση, όταν πιάνουμε έναν μεθυσμένο οδηγό, βεβαίως και δεν του κατάσχεται το αυτοκίνητο, αποδίδεται σε κάποιον για να αποχωρήσει το αυτοκίνητό από το σημείο, συλλαμβάνεται άμεσα ο οδηγός, οδηγείται στο αυτόφωρο της Τροχαίας και εν συνεχεία πηγαίνει στο νοσοκομείο για τη λήψη αίματος. Έτσι στοιχειοθετείται η πράξη. Αυτά δεν έγιναν. Το Εσωτερικών Υποθέσεων με κατεπείγουσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ευθύνες των αστυνομικών διότι δεν τήρησαν το πρωτόκολλο» επεσήμανε.
Από την πλευρά της η Αναστασία Σιμητροπούλου, δικηγόρος, δήλωσε: «Ένα παιδί χάθηκε επειδή κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Σωστά έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα διοικητική εξέταση. Να δούμε τα αποτελέσματα αυτής. Σαφέστατα και το αυτοκίνητο αποτέλεσε το εργαλείο για να υπάρξει η δολοφονία ενός 22χρονου παιδιού.
Έπρεπε να κατασχεθεί αυτόματα το αυτοκίνητο. Υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες. Θα κριθούν όλα από τη Δικαιοσύνη».
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στα Χανιά Κρήτης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου 2025, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι:
Βραδινές ώρες της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου 2025, οδηγός κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, πράξη για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του και ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ του βεβαιώθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.
Ακολούθησε έλεγχος αλκοόλ με αρνητικό αποτέλεσμα σε έτερο επιβάτη του οχήματος και του παραδόθηκαν τα κλειδιά με έκθεση απόδοσης.
Ο παραβάτης μετά από ώρες κατάφερε και ανέκτησε τα κλειδιά του οχήματος και ενεπλάκη αργότερα στο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο για τροχονομική παράβαση (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ) από το Τ.Τ. ΒΟΑΚ.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Χανίων και σχηματίστηκε δικογραφία.
Παράλληλα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα της, διαβίβασε στην Εισαγγελία Χανίων, ενημερωτικό της ΓΕΠΑΔ Κρήτης, του οποίου έγινε αποδέκτης, για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών.
Τέλος, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης έχει διαταχθεί Διοικητική Εξέταση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς».
-
12 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Κινέζικο ρομπότ τρέχει τα 100 μέτρα πιο γρήγορα από το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:05Αιματολόγος Αγγ. Αθανασόπουλος: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι θεραπεία αντιγήρανσης ή αποτοξίνωσης! Τι συμβαίνει σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (podcast) -
13 Σεπτεμβριου 2026, 14:40Λιθίνες Σητείας: Συγκίνηση στην επίσκεψη του καταγόμενου από την περιοχή Μητροπολίτη Αγκύρας κ Γρηγορίου Φραγκάκη -
12 Σεπτεμβριου 2026, 17:13Τουρκικά drones: Η Ελλάδα απαγορεύει τις πτήσεις σε Κάσο, Κάρπαθο και γύρω νησιά -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:48Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά από 17-21 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών-Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς
