Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Σε καραντίνα δύο εργαζόμενες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό
Θετικές στον covid-19 βρέθηκαν δύο εργαζόμενες του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, του ιδρύματος.
Θυμίζουμε πως ήδη έχει πεθάνει μια φιλοξενούμενη του Γηροκομείου ενώ νοσηλεύονται άλλοι έξι, δύο εκ των οποίων έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Χανίων, τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.
Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και σύμφωνα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα μοριακά τεστ θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
Επιπρόσθετα, στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
"Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα" τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Διαβάστε επίσης:
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
