Κρήτη

Προσθέστε το Newshub στα
αγαπημένα σου στη Google
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Πάνω από 45.000 στρέμματα κάηκαν-Η πρώτη δορυφορική εκτίμηση (φωτό)
αγαπημένα σου στη Google
H ένταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μεσημέρι της Τετάρτης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο νότιο Ρέθυμνο αποτυπώνεται στις δορυφορικές εικόνες που κατέγραψε την έκταση των καταστροφών.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο (Μελάμπες) επηρέασε περίπου 40.050 στρέμματα μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 30/07/2026, ενώ η δασική πυρκαγιά στην Πρέβελη εκτιμάται πως επηρέασε περίπου 7.600 στρέμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των πυρκαγιών με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και μοντέλων πρόγνωσης πυρομετεωρολογικών συνθηκών.
Κάντε μας follow:
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
16 Σεπτεμβριου 2026, 11:05Εκκλησία Κρήτης: Νέα "παραφωνία" με μνημόνευση του επιχώριου Μητροπολίτη σε Σταυροπηγιακή Μονή στα δυτικά -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:35Υπόθεση Μαζωνάκη: Κατά της προφυλάκισής τους προσφεύγουν οι δύο γιατροί -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:57Η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι δύσκολες ισορροπίες -
17 Σεπτεμβριου 2026, 10:10Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Ασπίδα του Αχιλλέα - «πηγαίοι» μύθοι, κρίσιμες αλήθειες και η Άμυνα σε νέα εποχή! (podcast)
