Ηράκλειο: Σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, μετά τον «πόλεμο» για τις κοπές πεύκων
Σε φάση αναμονής βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Ηρακλείου, αλλά και οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τις κοπές πεύκων στην πόλη.
Αιτία η μη έκδοση της απόφασης από τη Δικαστική Αρχή για τα ασφαλιστικα μέτρα που κατατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή από την πλευρά των πολιτών σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου.
Συμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής υπαρχει αισιοδοξία για τη σημερινή απόφαση, με το περιβάλλον του Δημάρχου να αναφέρει πως την αναμένουν, προκειμένου να προχωρήσουν το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τις κοπές δεντρων που θεωρούνται αναγκαίο να γίνουν.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει την περασμένη Πέμπτη είχαμε τη σύλληψη του αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη αλλά και της Γενκής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνακη, στη διάρκεια μιας κοπής ενός πεύκου στο Μασταμπά, η οποία αποδείχθηκε επεισοδιακή.
Από την πλευρά των πολιτών που υπερασπίζονται τα πεύκα και την προστασία τους, έχοντας φτάσει στο σημείο να καταθέσουν τις μηνύσεις μίλησε η πληρεξούσια δικηγόρος κ. Αθανασία Παπαδημητρίου. Η δικηγόρος είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή:
«Εγινε η συζήτηση της προσωρινής διαταγής, η οποία αφορά την ερμηνεία της απόφασης. Δεν μιλάμε για κάτι άλλο. Το ότι ισχύει, το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Δήμος, σε απόφαση του ΔΣ που πάρθηκε φέτος, στην οποία αναφέρει πως η απόφαση ισχύει μέχρι ανάκλησης ή μεταρρύθμισης και ζητά από τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης της μεταρρύθμισης.
Αυτή η απόφαση ελήφθη, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, διότι αποφασίστηκε πως ειναι πιο απλό να ξεκινήσουν να κόβουν δέντρα μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να τους ενδιαφέρει η απόφαση του Δικαστηρίού. Για αυτό και προκαλέσαμε την νέα εκδίκαση για την απόφαση», είπε η κ. Παπαδημητρίου, η οποια σημείωσε πως μέσα στα στοιχεία που έχει προσκομίσει είναι και το - εδώ και χρονια εγκεκριμένο - πολεοδομικό σχέδιο, την κυκλοφοριακή μελέτη του Μασταμπά, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την ένταξη των υφιστάμενων δέντρων στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
Διαβάστε επισης:
Ηράκλειο: Έκοψαν και το πεύκο στην οδό Παλαιοκάππα (Βίντεο + Φωτο)
Λότζια: Προανήγγειλαν μηνύσεις για την προστασία των δέντρων για να μπει «φρένο» στην κοπή τους
Στην Εισαγγελία ο Δήμος Ηρακλείου για το θέμα της απομάκρυνσης των επικίνδυνων δέντρων
Ηράκλειο: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης για την κοπή δέντρου στο ΕΚΗ
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 12:19Ημερίδα για την κυκλική οικονομία με επίκεντρο την Κρήτη, στα τέλη Απριλίου -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
16 Απριλιου 2026, 20:40Σαράντα χρόνια σκάνδαλα στον αγροτικό τομέα αλλά σαν του ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτη φορά
