Ηρακλειώτισσα στο newshub.gr: «Απατεώνες με πρόσχημα το δώρο του Πάσχα πήγαν να μου αδειάσουν το λογαριασμό»
αγαπημένα σου στη Google
Θύμα αετονύχηδων πήγε να πέσει μια ανυποψίαστη Ηρακλειώτισσα. Oπως αναφέρει η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο newshub.gr δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, το οποίο παραλίγο να της ταράξει τη ζωή και τον τραπεζικό λογαριασμό.
Οπως λέει το άτομο που της μίλησε της συστήθηκε ως «ο Νίκος από το Λογιστικό Γραφείο». Και με φυσικότητα άρχισε να της αναφέρει όλα της τα προσωπικά στοιχεία.
«Αρχισε να μου λέει το πατρώνυμο μου, την κατοικία μου, τη δουλεια μου και άλλα. Με τέτοιο οσκαρικό τρόπο που στην αρχή πίστεψα ότι όντως με έπαιρναν από το Λογιστικό Γραφείο, με το οποίο συνεργάζομαι ως πελάτισσα», επισήμανε η ίδια.
Άρχισε λοιπόν να λέει στην καταγγέλλουσα ότι πρέπει να κάνει άμεσα κάποιες κινήσεις, για να λάβει το Δώρο του Πάσχα, το οποιο ξεκίνησε να καταβάλλεται μέσω ΔΥΠΑ. Και πως έπρεπε μάλιστα να κάνει γρήγορα γιατί η προθεσμία λήγει.
«Μου είπε αν έχω τραπεζικό λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα, για να του δώσω τους κωδικούς και τον αριθμό. Μόλις του είπα ότι δεν έχω, τότε μου ζήτησε να του δωσω άμεσα από όποια τράπεζα είχα. Εγώ όμως ήμουν εκτός και μόλις του δήλωσα πως δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου λέει πριν το βράδυ, οπότε η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει την επομένη το πρωί, εκείνος μου έκλεισε το τηλέφωνο», περιγράφει η Ηρακλειώτισσα, λέγοντας πως είχε ήδη αρχίσει να «ψυλλιάζεται» την απάτη.
Μετά το απότομο σταμάτημα του τηλεφωνήματος, η ίδια επικοινώνησε με την Αστυνομία για να δηλώσει το συμβάν. Ενώ μετά από συμβουλή αστυνομικού υπαλλήλου, προχώρησε στη δημοσιοποίηση του θέματος, προκειμένου όπως της είπε ο αστυνομικός, να το μάθει ο κόσμος και να προσέχει.
«Η... ερμηνεία που έδωσε ο απατεώνας ήταν πειστικότατη. Εγώ το κατάλαβα στο παρά πέντε ότι ήταν απάτη. Αν ήταν ένας άνθρωπος ηλικιωμένος ή περισσότερο απορροφημένος με κάτι (πχ με τη δουλειά του), τότε είμαι βέβαιη ότι θα την "πατούσε". Είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων να πιαστείς κορόιδο και θέλει μεγάλη προσοχή», λέει καταλήγοντας, μέσα από το newshub.gr
Α.Κ.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
